Çerkezköy'de Ramazan tedbirleri

İçişleri Bakanlığı'nın 81 il valiliğine gönderdiği Ramazan Ayı Tedbirleri konulu genelgenin ardından Çerkezköy İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban

GÜNDEM 13.04.2021 13:33:00 0
Çerkezköy

Alınan kararlara göre Çerkezköy’de Ramazan ayı öncesinde/süresince alışveriş yoğunluğunun artabileceği göz önünde bulundurularak kalabalıkların oluşabileceği alanlarda fiziki mesafe koşullarının korunmasına yönelik her türlü tedbir alınacak.

 

10 METREKAREYE BİR KİŞİ

 

AVM’lerde aynı anda kabul edilebilecek müşteri sayısını belirlemeye yönelik alınmış olan 34 Nolu İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi kararının uygulanmasına devam edilecek. Buna göre AVM’lerin toplam inşaat alanından otopark, depo, tesisat katı/odası, yönetici odası, idari bürolar, çalışan yemekhaneleri, yangın merdiveni vb. müşteri kabul edilmeyen alanlar çıkarıldıktan sonra aktif müşteri/ziyaretçi kabul edilebilecek alanlarına aynı anda 10 metrekareye bir kişi olacak şekilde müşteri kabul edilebilecek. AVM’de faaliyet yürüten her bir iş yeri toplam satış alanına (depo ve yönetici odası hariç, kalan deneme kabinleri dahil), müşteri ve çalışanlar dahil 8 metrekareye 1 kişi düşecek şekilde müşteri kabul edebilecek.

 

ESNAF SAYISININ 2 KATINI AŞMAYACAK

 

Pazar yerlerinde; aynı anda kabul edilebilecek müşteri sayısını belirlemeye yönelik alınmış olan 19 Nolu İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi kararının uygulanmasına devam edilecek. Buna göre pazar yeri/alanına aynı anda alınacak müşteri sayısı esnaf sayısının 2 katını aşmayacak. Marketlerde aynı anda kabul edilebilecek müşteri sayısını belirlemeye yönelik alınmış olan 83 Nolu İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi kararının uygulanmasına devam edilecek. Marketlerde çalışan ve müşteri dahil en az 4 metrekareye 1 kişi olacak şekilde içeriye müşteri alınabilecek.

 

DENETİMLER ARTIRILACAK

 

İlçe genelinde Ramazan ayını fırsat bilerek fahiş fiyat uygulaması yapan firma/işletmelere yönelik denetimler arttırılacak ve aykırı durumlarla karşılaşılması halinde gerekli adli/idari işlemler ivedilikle yapılacak.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU