Başkan Gerenli: İhalesi çıkılan köprüleri 11 aydır yapamadılar

Lüleburgaz'da tarihi taş köprüde, bir yayanın yaralanması sonucu meydana gelen trafik kazası, Lüleburgaz Deresi'nde yapılması gereken dere ıslahı ve tarihi köprünün yayalaştırılmasınÄ

GÜNDEM 13.04.2021 13:20:00 0
Başkan Gerenli: İhalesi çıkılan köprüleri 11 aydır yapamadılar

Lüleburgaz Belediyesi’nin tarihi Sokollu Mehmet Paşa Köprüsü’nün yayalaştırılması için alternatif yol çalışmalarına başladığını ifade eden Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli, “Tarihi köprünün restore edilip yayalaştırılması için alternatif yol çalışmalarımız hazır. Bunun için gerekli kamulaştırmaları yaptık. Alternatif yolun güzergahında yol açma çalışması gerçekleştirdik” dedi.

 

“NEDEN YAPILMADIĞINI ANLAMAK ÇOK ZOR”

 

 DSİ’nin ihalesine 11 ay önce çıkılan 2 adet köprünün yapımına neden bir türlü başlanmadığını anlayamadığını söyleyen Gerenli, “Biz çalışmalarımızda sona gelmişken, bütün yükümlülüklerimizi yerine getirmişken bu süre zarfında DSİ tarafından yapılacak olan 2 köprünün 11 ay önce ihale süreci başlamasına rağmen neden hala yapılamadığını anlamak çok zor. Yaralanan vatandaşımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, acil şifalar diliyorum” şeklinde konuştu.

 

Haber / Yener AKBABA