Ramazan davulcuları yollara düştü

Edirne´de, davulcular ilk mesailerine başladı. Kentte oğluyla birlikte vatandaşları sahura kaldırmak için sokak sokak dolaşarak davulunu çalan 59 yaşındaki Rahmi Orçin, yaklaşık 40 yıldır bu mesleği ya

GÜNDEM 13.04.2021 13:15:00 0
Ramazan davulcuları yollara düştü

Küçük yaşlardan beri Ramazan davulculuğu yaptığını söyleyen Rahmi Orçin, “Bu işi aşağı yukarı 12-13 yaşından beri yapıyorum. Yaşım 59. Allah razı olsun belediye başkanımız da bize yardımcı oluyor. Eski Ramazanlar artık yok. Eskiden daha iyi şenlikler oluyordu. Para toplamaya çıktığınız zaman davulcunun arkasından koşuyorlardı. Sahura kaldırdığımız zaman herkes camdan bakardı. Şimdi eski tadı yok. Ama çok şükür bugünümüze. Bu Ramazan´a da yetişmenin mutluluğunu yaşıyoruz” diye konuştu.

 

 

“11 AYDAN BERİ BEKLİYORDUK”

 

Rahmi Orçin’in oğlu Sinan Orçin de küçüklüğünden beri babasına yardım ettiğini belirterek “11 yaşından beri bu işi yapıyorum. Ramazan ayında bu şekilde davula çıkıyoruz. Bundan memnunuz. İnsanlar sağ olsunlar hoşgörülü davrandılar. 11 aydan beri bekliyorduk. Çok heyecanlıydık. Sonunda Ramazan´a kavuştuk. Baba oğul beraber çalışıyoruz. Ramazan’ın gelmesiyle çok mutlu olduk” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Ruşa ELMA