Geleneksel çarıklar yoğun ilgi görüyor

Geleneksel yöntemlerle 40 yıldır çarık üreten Tekirdağlı Mehmet Oskay'ın (51) ürünleri ilgi görüyor. Oskay, "Özellikle avcılar arazide avlanırken altına çamur yapışmadığı ve yür

GÜNDEM 12.04.2021 11:51:00 0
Geleneksel çarıklar yoğun ilgi görüyor

Süleymanpaşa’ya bağlı kırsal Karacakılavuz Mahallesi'nde yaşayan Mehmet Oskay, 11 yaşında babasının yanında öğrenerek başladığı çarık dikimini atölyesinde geleneksel olarak 40 yıldır sürdürüyor.

 

GÜNLÜK 15-20 ÇİFT ÇARIK DİKİYOR

 

Oskay, “Bulgaristan'da 150 yıl önce dedemin yaptığı mesleği babamdan öğrendim. Dedem Bulgaristan'da çarık dikiyormuş. Babam ondan öğrenmiş. Ben de babamdan öğrendim. Oğluma aktaracağım. Günlük olarak burada 15-20 çift çarık dikiyorum. İlgi çok fazla. Bazı günler 6-7 çift çarık satıyorum. İnternet ve sosyal paylaşım platformları üzerinden insanlar çarıkları alıyorlar. Bir çift çarığın fiyatı 60 ile 100 TL arasında değişiyor" ifadelerini kullandı.

 

“GİYENLER SON DERECE MEMNUN”

 

Çarıklara Türkiye'nin her yerinden ilgi olduğunu belirten Oskay, son dönemlerde gençlerin ilgisini daha da yoğun olduğunu kaydetti. Oskay, "Özellikle avcılar arazide avlanırken altına çamur yapışmadığı ve yürüyüşte zorluk çıkarmadığı için geleneksel çarıkları tercih ediyor. Ayakkabıdan daha rahattır. Hafif olması nedeniyle tercih ediliyor. Yoğun ilgi gösteren gençler bunları terlik tarzında yazın kullanıyor. Türkiye'nin her yerinden sipariş alıyorum. Bunları kargo ile gönderiyorum. Giyenler son derece memnun. Müşterilerim arasında doktorlar, folklor eğitmeni ve gruplar var" şeklinde konuştu.

 

Haber / Yener AKBABA