Bulgaristan seçimleri için oy kullandılar

Türkiye'de yaşayan çifte vatandaşlık sahibi kişiler, Bulgaristan'da bugün yapılan genel seçimler için sandık başına gitti. Tekirdağ, Kırklareli ve Edirne'de de çifte vatandaşların oy kullanması iÃ?

GÜNDEM 4.04.2021 15:43:00 0
Bulgaristan seçimleri için oy kullandılar

Bulgaristan'da bugün yapılan genel seçimler için Türkiye'de yaşayan çifte vatandaşlar da Ankara, İstanbul, Edirne, Bursa, İzmir, Manisa, Eskişehir, Kocaeli, Yalova, Kırklareli, Tekirdağ ile Çorlu ve Kapaklı’da kurulan sandıklarda oy kullandı. Seçmenler, sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutuldu.

 

 

SEÇİMLERE YOĞUN İLGİ GÖSTERDİLER

 

Çorlu’da yaşayan çifte vatandaşlar seçimlere yoğun ilgi gösterdi. Koronavirüs tedbirleri kapsamında oy kullanmaya gelenlerin ateşleri ölçüldü, maskeleri bulunmayanlara maske ve dezenfektan dağıtıldı. Seçmenler, Bulgaristan kimliği ve pasaportlarını göstererek oy kullanırken, seçmen listelerinde isimlerini bulamayanlar ise dilekçe vererek oylarını kullandı.

 

 

KAPAKLI’DA DA SANDIK KURULDU

 

Kapaklı, Çerkezköy ve Saray’da yaşayan çifte vatandaşlar da oylarını Kapaklı Sanayiciler İlkokulu’nda kurulan sandıkta kullandı. Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin de Bulgaristan’daki milletvekilliği seçimleri için Kapaklı Sanayiciler İlkokulu’nda kurulan sandıklarda oy kullanmaya gelen vatandaşlarla sohbet ederek, seçimlerin hayırlı olması temennisinde bulundu.

 

Haber / Buse SERİN