"Kapaklı Sesini Arıyor" yarışması sonuçlandı

Kapaklı Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Kapaklı Sesini Arıyor" yarışması sona erdi. 16-30 yaş arası 108 yarışmacının katıldığı yarÄ

GÜNDEM 2.04.2021 16:18:00 0

Kapaklı Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Kapaklı Sesini Arıyor” yarışmasının finali önceki gün Kapaklı Atatürk Kültür Merkezi’nde yapıldı.

 

FİNALİ YAPILDI

 

Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen yarışmanın finaline Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, belediye meclis üyeleri, siyasiler ve yarışmacıların aileleri katıldı. Göreve geldikleri günden bugüne tam 24 ayın geçtiğini belirten Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, “Geçen süre boyunca önce belediyemizin mevcut yapısını kurumsal hale dönüştürmenin gayreti içerisinde olduk. İlçemiz göç alan, hızlı büyüyen, 81 ilden, farklı kültürden gelen insanların kardeşçe yaşadığı bir yer. Kapaklı Trakya’nın en zor ilçesi. Olumsuzlukları olumlu hale getirmek için ilçemizde geleceğe yönelik önemli önlemler almamız gerektiğini fark ettik. Spor Müdürlüğümüzün adını Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü olarak değiştirerek kapsamını genişlettik. Trakya’da kadına şiddetin en fazla ilçe olduğumuzu görünce Kadın ve Aile Müdürlüğünü kurduk. Kadınlarımıza yönelik birçok çalışmayı hayata geçirdik” dedi.

 

"TEMELİNİ ATTIK"

 

Çocuk Akademisi ve Gündüz Bakımevi’nin temelini attıklarını ve çok yakın bir zamanda Trakya’da benzeri olmayan modern bir yuvaya kavuşacaklarını kaydeden Çetin, Gençlerimize yönelik halı saha ve basketbol sahaları yaptık. Kapalı tenis kortunun temelini attık. Gençlik Merkezi ve yüzme havuzunun temelini atacağız. Karaağaç bölgemize kapalı spor salonu kazandıracağız. Velhasıl olumsuzlukları olumlu hale getirmek için gençlerimize sahip çıkacağız” dedi.

 

“108 YARIŞMACI MÜRACAAT ETTİ”

 

Başkan Çetin, bu tarz faaliyetlerin önemine dikkat çekerek “Yarışmamıza 108 yarışmacı müracaat etti. Hummalı bir çalışma yürüttüler. Bu katılımın gelecek yıllarda daha da fazla olacağını düşünüyorum. Kapaklı’nın adının güzel şeylerle anılması için gayret ediyoruz” dedi. Bu organizasyonda emeği geçenlere teşekkür eden Çetin, yarışmacılara da başarılar diledi. Başkan Çetin’in konuşmasının ardından finalistler Mutlu Eren Demir, Furkan Coşkun, Kadriye Mine Şahin, Azad Sağlık, Dilan Pamukçu, Çiğdem Çipli, Hüseyin Topaloğlu ve Muhammed Semih Yaşar performanslarını sergiledi.

 

KAZANAN DİLAN PAMUKÇU OLDU

 

Performansların ardından jüri üyeleri Duygun Özbek, Ömer Yıldız ve Ömer Faruk Atlı tarafından yapılan puanlamaya göre “Kapaklı Sesini Arıyor” adlı ödüllü Türk Halk Müziği yarışmasının kazananı Dilan Pamukçu oldu. Dereceye girenlere plaket ve ödülleri Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin tarafından verildi. Yarışmada ayrıca Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şubesi üyesi Cengiz Can Çil’e özel plaket takdim edildi.

 

Haber / Buse SERİN