Tekirdağ'a 8 ambulans tahsis edildi

Sağlık Bakanlığı tarafından Tekirdağ'a tahsis edilen bir adet Yenidoğan Transport Ambulansı ile 7 adet Acil Yardım Ambulansı, Vali Aziz Yıldırım ve İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Cengiz Kalkanâ

GÜNDEM 31.03.2021 17:38:00 0
Tekirdağ

Sağlık Bakanlığı tarafından Tekirdağ’a tahsis edilen bir adet Yenidoğan Transport Ambulansı ile 7 adet Acil Yardım Ambulansı için Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Emekli Vali Yardımcısı Mahmut Yıldırım ve İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Cengiz Kalkan’ın katılımıyla Tekirdağ Devlet Hastanesi 3. Kısım’da teslim töreni düzenlendi.

 

“CİDDİ MESAFE KAT ETTİK”

 

Vali Aziz Yıldırım, törende yaptığı konuşmada “Devletimizin gücünü bir defa daha hep birlikte hissediyoruz. Her alanda olduğu gibi sağlık alanında da ciddi mesafe kat ettik. Allah razı olsun Sayın Cumhurbaşkanımızdan, Sayın Bakanlarımızdan. Geçmişte hayal etmeye kalksak, sağlık teşkilatımızda hakikaten gelmiş olduğumuz noktayı hayal edemezdik. İnşallah bundan sonrada daha güzel hizmetler olacak, daha güzel donanımlı araçlar, gereçler kullanacağız. Hem hastaya ulaşma hem de hastanın gerekli olan sağlık kuruluşlarına ulaştırılabilmesi için araçlar gereklidir. İşte bu araçlar bu hizmeti temin ediyor. Hem de bu hizmeti hastamızın ya da ihtiyacı olan kişinin yanına varır varmaz hastane hizmeti vermek suretiyle başlatıyor” dedi.

 

“SANİYELERİN ÖNEMİNİ HEPİMİZ BİLİYORUZ”

 

Bu ambulansların sadece hasta taşıyan ambulanslar değil aynı zamanda içinde tedaviye başlayabilecek donanıma sahip olan ambulanslar olduğunu kaydeden Vali Yıldırım, “İçinde hem hasta bakıcımız var, hem hemşiremiz var, hatta bazı durumlarda doktorumuz var. Yani hastanın ayağına hastaneyi götürmüş oluyoruz. Bu ambulansların böyle bir özelliği var. Onun için sebep olanlardan, bunları temin edenlerden, kullanacak olanlardan Allah razı olsun. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Sağlıkçılarımız, neyi taşıdıklarının farkında olduklarını bilerek taşıyorlar. Çok güzel bir şey var. İlimizde alo dendiğinde ambulansın yetişme süresi 5,5 dakikadır. Harika bir şey bu, bunu daha da azaltacağız inşallah bu tür ambulansları daha farklı lokasyonlara ulaştırmak suretiyle. Çünkü ne kadar çok lokasyonda ambulansları temin edebilirsek o kadar çabuk ihtiyacı olan kişilere yetiştirebiliriz diye düşünüyoruz. Saniyelerin bile sağlıkta ne kadar önemli olduğunu hepimiz farkındayız” ifadelerini kullandı. Vali Yıldırım’ın konuşmasının ardından kurdele kesilerek ambulans anahtarları Vali Yıldırım ve protokol üyeleri tarafından ambulans şoförlerine teslim edildi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ