Çok Amaçlı Spor Sahası hizmete girdi

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından Altınova Mahallesi Şehit Turgut Kurtçu İlkokulu bahçesinde yapılan çok amaçlı spor sahası, düzenlenen törenle hizmete girdi.

GÜNDEM 30.03.2021 11:54:00 0
Çok Amaçlı Spor Sahası hizmete girdi

Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunması ile başlayan tören, protokol konuşmaları ile devam etti. Törende konuşan Şehit Turgut Kurtçu İlkokulu Müdürü Hasan Tolga Aydos, okullarına yapılan yatırım dolayısıyla Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel nezdinde emeği geçen herkese teşekkür etti. Süleymanpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Atilla da, tesisin gençlere hayırlı olmasını temenni etti.

 

“AMAÇ GENÇLERİ SPORA TEŞVİK ETMEK”

 

Törende konuşan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, her hafta iki açılış ile hizmete girecek spor tesislerinin ilçedeki büyük bir eksikliği gidereceğini ifade ederek “Her Pazartesi ve Cuma açılışlarımız devam ediyor. Çocuklarımızın son yıllarda ve özellikle salgın döneminde evlerinden çıkmadıklarını, sosyal medya ağları üzerinde çok fazla zaman geçirdiklerini görüyoruz. Bunun önüne geçmenin, gençlerimizin sanal dünyadan uzaklaşarak gerçek dostluklar ve uğraşlar edinmelerini sağlamanın en etkili yolu onlara spor yapma imkânları yaratarak teşvik etmektir. İlçemize çok sayıda spor tesisi yatırımını gerçekleştiriyoruz. Bugün de Altınova Mahallemize bu güzel spor sahasını kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

 

 

EN BÜYÜK SORUNLARDAN BİRİ İSTİHDAM

 

Süleymanpaşa’nın en büyük sorunlarından birinin de istihdam olduğunu söyleyen Yüksel, “Yerel yönetimlerin sorumlu oldukları bölgede işsizlik sorununa çözüm üretmekle yükümlü olduklarını düşünüyoruz. Bu konuda göreve geldiğimiz ilk günden bu yana Süleymanpaşa Ekolojik, Lojistik Endüstri Bölgesi (SELEB) projesi üzerinde ciddi anlamda çalışıyoruz. Bu yıl içinde bu konuda ciddi bir müjde verebileceğimizi umut ediyorum” dedi. Açılışta konuşan Süleymanpaşa Kaymakamı Harun Kaya da, “Genç nüfus, günümüz dünyasında en büyük güç olarak karşımıza çıkıyor. Ancak bu gücü doğru yetiştirmek, eğitmek de bizlerin sorumluluğudur. Bu sorumluluk, eğitimin yanı sıra sosyal aktivite imkânları sağlamayı da kapsar. Süleymanpaşa Belediyemiz, bu sorumluluğu yerine getirmede çok ciddi katkı sunuyor” dedi. Konuşmaların ardından açılış kurdelesinin kesilmesi ile tören sona erdi.

 

Haber / Yener AKBABA