5 ayın ardından dükkanlarını açıyorlar ​​​​​​​

Edirne'de 5 aydır kapalı olan lokanta, kafe ve restoran işletmecileri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kabine Toplantısı'nın ardından ülke genelinde tüm illerde lokanta ve kafelerin yüzd

GÜNDEM 30.03.2021 11:23:00 0
5 ayın ardından dükkanlarını açıyorlar ​​​​​​​

Edirne’de uzun süredir paket servisi yapan işletme sahipleri karardan mutlu olduklarını belirterek, ilk müşterilerini ağırlamak için hazırlığa koyuldu.

 

“AÇILACAK OLMAMIZ BİZİ ÇOK RAHATLATACAK”

 

Lokanta işletmecisi Osman Almadık, karardan dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´a teşekkür etti. Almadık, "Epey süreden beri bu kararı bekliyorduk. Bizde zaten paket servisi vardı. Yüzde 50 kapasiteyle açılacak olmak bizler için çok sevindirici. Her şeye hijyen kurallarına uyarak devam ediyorduk. Bundan sonra daha çok dikkat etmemiz gerekecek. Bundan sonra daha çok insan gelmesini bekliyoruz. Sadece paketin olması bizi zorluyordu. Açılacak olmamız bizi çok rahatlatacak" ifadelerini kullandı. Lokanta çalışanı Levent Döngel de, "Öncelikle Sayın Cumhurbaşkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Bu konuda çok mağdur olan aileler de vardı. Özellikle lokanta sektöründe çalışan garson arkadaşlarımız. Çok sıkıntılar yaşandı. Birçok arkadaşımız işinden oldu. Bu nedenle açılacak olmasından dolayı çok teşekkür ediyorum. Edirne´ye gelip de buradaki turistik yerleri ziyaret etmeye gelenler, paket servis alıp dışarıda yiyorlardı. Onlar da biz de mağdur oluyorduk. Artık Edirne´ye gelenleri ciğerimizi ve köftemizi yemeye bekliyoruz" şeklinde konuştu.

 

RAMAZAN AYINDA PAKET SERVİSİ YAPACAKLAR

 

Edirne´de kasım ayında ülke genelinde yaşanan ikinci dalga salgında kentteki tüm lokantalar ve kafeler kapatılmıştı. Yaklaşık 5 aydır sadece paket servisle çalışan lokantalar, uzun aranın ardından yarın ilk kez kapılarını yüzde 50 kapasiteyle açacak. Türkiye genelinde sadece Ramazan ayı boyunca lokanta ve kafe gibi işletmeler hizmetlerini paket servisle sınırlandıracak.