Üsküp Kiril Metodi Üniversitesi'ni ziyaret ettiler

Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Trakya Üniversitesi heyeti ile birlikte Üsküp Kiril Metodi Üniversitesi'ni ziyaret etti. Ziyarette Trakya Üniversitesi'nin, Teknopark başta olmak üzere Kuzey Makedonya'da at

GÜNDEM 29.03.2021 12:43:00 0
Üsküp Kiril Metodi Üniversitesi

Kuzey Makedonya’da mevcut iş birliklerini değerlendirmek ve yeni iş birliklerine imza atmak amacıyla bir dizi temasta bulunan Trakya Üniversitesi heyetinin ilk durağı Üsküp Kiril Metodi Üniversitesi oldu.

 

AKADEMİK ETKİNLİKLER GÖRÜŞÜLDÜ

 

Rektör Prof. Dr. Prof. Dr. Nikola Jankulovski ve üniversite yönetimi ile bir araya gelen Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Rektör Yardımcısı ve Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Murat Türkyılmaz, Trakya Teknopark A.Ş. Genel Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Özgür Özdemir ile Basın Danışmanı, Özel Kalem Öğr. Gör. Kıvanç Ada’dan oluşan Trakya Üniversitesi heyetine Kuzey Makedonya İstanbul Başkonsolosu Aktan Ago eşlik etti.

 

 

“İŞ BİRLİKLERİMİZİ FARKLI BİR NOKTAYA TAŞIMAK İSTİYORUZ”

 

Yeni iş birliklerinin iki ülkenin ve iki toplumun gelişimine katkı sağlayacağına inandığını belirten Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu “Öğrenci değişim programları, staj imkânları ve akademik iş birliklerimizi farklı bir noktaya taşımak istiyoruz. Trakya Üniversitesi’nde eğitime başlayacak Makedon Dili ve Edebiyatı bölümü için ülkenin en köklü eğitim kurumu olan Kiril Metodi Üniversitesi’nin destekleri bizim için kıymetli. Pandeminin son bulması ile ortak bilimsel toplantı ve projelerimize de hız kazandıracağız” ifadelerini kullandı.

 

“NEDEN ÖRNEK BİR MODEL OLUŞTURMAYALIM?”

 

Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Kosova’nın ardından Kuzey Makedonya’nın talebiyle gündeme gelen Teknopark modeli için de harekete geçtiklerini ifade ederek “Trakya Üniversitesi, üniversite-sanayi iş birliğinde kazanmış olduğu deneyim ve kabiliyetini Kuzey Makedonya’ya da aktarmaya hazır. Örnek bir model olan Trakya Üniversitesi Teknopark modellememizi, geçtiğimiz aylarda bir başka Balkan ülkesi olan Kosova’ya kazandırmak için ilk adımları attık. Bu modeli neden Kuzey Makedonya’ya da kazandırmayalım, iki üniversite başta olmak üzere farklı paydaşların da desteğiyle neden örnek bir model oluşturmayalım? İşte bu düşüncelerle bugün Kuzey Makedonya’dayız ve Kiril Metodi Üniversitesi’nin değerli Rektörü Prof. Dr. Nikola Jankulovski’yi tekrar ziyaret ediyoruz” şeklinde konuştu.

 

“PRESTİJ MESELESİ”

 

Kiril Metodi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nikola Jankulovski de, “Akademik olarak hayata geçirdiğimiz projeler ve Balkan Üniversiteler Birliği ailesi içerisindeki birlikteliğimizi yeni iş birlikleri ile zenginleştirmekten mutluyuz. Balkanların iki güçlü üniversitesi, tecrübelerini ve ellerindeki zenginlikleri paylaşıyor. Trakya Üniversitesi’nin örnek ve güçlü Teknopark modelini, farklı paydaşların ve ilgili Bakanlıkların da desteğiyle Kuzey Makedonya’ya kazandırmak bizim için de bir prestij meselesi. Trakya Üniversitesi’nin ülkemizde imza atacağı her projeye Kiril Metodi Üniversitesi olarak tüm gücümüzle destek vereceğiz” dedi. Ziyaret, öğrenci ve öğretim elemanı değişimi için Erasmus İkili Anlaşması’nın imzalanması ve hediye takdimiyle sona erdi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ