Başkan Yüksel: 2021 yılı gençlerimizin yılı olacak

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından hayata geçirilen 28 spor tesisi projesi kapsamında, 100. Yıl Mahallesi'nde bulunan Hüseyin Pehlivan İlkokulu bahçesinde inşa edilen çok amaçlı spor sahası, düzenlenen t

GÜNDEM 28.03.2021 13:58:00 0
Başkan Yüksel: 2021 yılı gençlerimizin yılı olacak

Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı ile başlayan açılış töreni, protokol konuşmaları ile devam etti. Hüseyin Pehlivan İlkokulu Müdürü Adil Eren ve Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İlhan Koçer’in konuşmalarının ardından Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel konuşmasını yaptı.

 

“ALTYAPIYI HAZIRLIYORUZ”

 

“Bugün burada açılışını yapacağımız spor sahası, 28 spor yatırımımızdan sadece biri” diyen Başkan Yüksel, “Çok büyük spor tesisi projelerimizi sırasıyla hayata geçireceğiz. Bunlardan biri 15 bin öğrencinin çok sayıda branşta spor eğitiminin yanında kültürel etkinliklerle kendini geliştirebileceği Ata Tepe Spor Kompleksi olacak. Gençlerimizi spora yöneltecek altyapıyı hazırlıyoruz. Bizim çocukluğumuzda pek imkân yoktu ama yeni nesle bunu yaşatmayacağız. Gençlerimiz hayal ettiği spor dalında kendini geliştirebilecek. Bu açıdan 2021 yılı gençlerimizin yılı olacak, diyebilirim. Hüseyin Pehlivan İlkokulumuza daha önce bodrum katta kapalı bir spor alanı kazandırmıştık. Boyası, bakımı, zemininin minderlerine kadar çocuklarımızın sporla iç içe olabileceği bir alanı yapmıştık. Şimdi de bu çok amaçlı spor sahamızı öğrencilerimizin istifadesine teslim ediyoruz” dedi. Yüksel’in konuşmasının ardından Hüseyin Pehlivan İlkokulu Aile Birliği Başkanı Dileknur Namuk tarafından Başkan Yüksel’e teşekkür plaketi takdim edildi.

 

“GENÇLERE YATIRIM EN ÖNEMLİ YATIRIMDIR”

 

Süleymanpaşa Kaymakamı Harun Kaya da, “Biz idarecilerin sorumluluk alanlarımızda iki çok önemli görevi vardır. Biri eğitim, diğeri üretim. Bu iki konuda fark yaratacak, önayak olacak çalışmalar yapmaya gayret ederiz. Okul eğitimimiz malum salgın tedbirlerimiz nedeniyle kısmen yüz yüze, kısmen uzaktan eğitim şeklinde yürütülmek zorunda kalıyor. Ancak eğitim sadece okuldaki eğitim değildir. Spor eğitimi, kültürel beceriler kazandıran eğitimler de bunun olmazsa olmazı” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Buse SERİN