Sıfır Atık projesiyle 3 bin kilogram kağıt geri kazanıldı

Trakya Üniversitesi ile kentteki bir fabrika arasında yapılan işbirliğiyle, 'Sıfır Atık Projesi' kapsamında, 3 bin 640 kilogram kağıt atık geri dönüşüme kazandırıldı. Üniversiteden yapılan aÃ

GÜNDEM 26.03.2021 11:59:00 0
Sıfır Atık projesiyle 3 bin kilogram kağıt geri kazanıldı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı koordinasyonunda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde yürütülen ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı’nın 'Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları Eylem Ödülü’ne layık görülen Sıfır Atık Projesi Trakya Üniversitesi bünyesinde de hayata geçirildi.

 

FABRİKA İLE İŞ BİRLİĞİ YAPILDI

 

Proje kapsamında kentte bir fabrika ile iş birliği yapan üniversite, ilk etapta Edirne Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu ve Havsa Meslek Yüksekokulu’nda biriktirilmiş olan 3 bin 640 kilogram kâğıt atığı geri dönüşüme kazandırdı. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Türkyılmaz ve Çevre Mühendisi Tuba Doğru da, “Sıfır Atık Projesi”ne verdikleri destekten dolayı Edirne Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu ve Havsa Meslek Yüksekokulu’na teşekkür ziyaretinde bulundu. Yüksekokul Müdürü ve öğretim üyeleri ile bir araya gelen ikili, “Sıfır Atık Projesi” ile ilgili yapılan çalışmalar ve planlanan projeler ile ilgili fikir alış verişinde bulundu.

 

SIFIR ATIK BELGESİNİ ALMAYA HAK KAZANDILAR

 

Üniversiteden yapılan açıklamada Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Sıfır Atık Yönetmenliği'nde yer alan kriterleri yerine getirerek 'Temel Seviyede Sıfır Atık Belgesi' almak için çalışmaların hız kesmeden devam ettiği belirtildi. Açıklamada, "Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Sıfır Atık Projesi kapsamında Entegre Çevre Bilgi Sistemi’ne kayıtlarını yaparak eğitimlerini tamamlayan, birim sorumlularını belirleyen ve geri dönüşüm atıklarını kaynağında ayrı halde biriktirerek lisanslı firmalara teslim eden Eczacılık Fakültesi, Edebiyat Fakültesi, Fen Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Keşan Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Arda MYO, Edirne Sosyal Bilimler MYO ve Havsa MYO “Temel Seviyede Sıfır Atık Belgesi”ni almaya hak kazandılar" ifadelerine yer verildi.

 

Haber / Erdal AYDIN