Hayati Çakan güven tazeledi

Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şubesi'nin 3. Olağan Kongresi bugün saat 14.00'da Recep Güven Parkı'nda yapıldı. Seçimlere tek aday olarak katılan mevcut başkan Hayati Çakan güven tazeley

GÜNDEM 25.03.2021 16:53:00 0
Hayati Çakan güven tazeledi

Pandemi kuralları çerçevesinde düzenlenen genel kurul divan heyetinin oluşturulmasıyla başladı. Divan Başkanlığı’na İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin, Divan Başkan Yardımcılığına Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Gülnur Kocaçınar, divan kurulu üyeliğine de Ülker Girgin seçildi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şube Başkanı Hayati Çakan, “Pandemi dolayısıyla ertelenen genel kurulumuzu bugün yapmak nasip oldu. Bir yıldır pandemi dolayısıyla dernek faaliyetlerimiz olmadı. Bir süre derneğimiz tamamen kapalı kaldı, bir süre de öğleden sonraları açtık. Bu sürede 2 adet akülü tekerlekli sandalye, 30 adet manuel tekerlekli sandalye bağışında bulunduk.  30 tane engellimizi işe yerleştirdik” dedi.

 

 

“EN KISA ZAMANDA TEMELİNİN ATILACAĞI SÖYLENDİ”

 

Belediye ile ortaklaşa projeler de ürettiklerini belirten Çakan, “İşsizlerimiz iş konusunda yardımcı olmak, engelli vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak için bir birim oluşturuyoruz. Bu çalışmalardan dolayı Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin ve tüm belediye personeline teşekkür ediyorum” dedi. 3 yıldır yaşam evini hayata geçirmek için mücadele ettiklerini dile getiren Çakan “Bunun için Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanımız söz verdi. Temeli geçen yıl atılacaktı ama pandemi bahane edildi. Bu yıl bütçeye konuldu. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanımız en kısa zamanda ihaleye verilip temelinin atılacağını söyledi” diye konuştu.

 

 

“SİZLER BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİSİNİZ”

 

Genel kurulda konuşan Kapaklı Belediye Başkan Vekili Selvi Acet de “Hepimiz birer engelli adayı olarak yaşamımızı sürdürüyoruz. Bu yüzdendir ki hiçbir zaman toplumumuzda engelli olan vatandaşlarımızı ötekileştirmemeli, tam aksine topluma daha fazla dahil etmenin yollarını hep birlikte bulmalıyız. Herkes kadar özgür olmalı, herkes kadar tüm haklardan faydalanmalılar. Bizler Kapaklı’daki yerel yönetimler olarak sizlerden gelen taleplere, önerilere her zaman açık olduk. Bundan sonra da aynı hassasiyetle sizleri gözetmeye devam edeceğiz. Sizler bizim için çok değerlisiniz” dedi.

 

YENİ YÖNETİM BELLİ OLDU

 

Konuşmaların ardından faaliyet raporu, denetleme kurulu raporu görüşülerek ibra edildi. Yönetim kurulunun ibrasının ardından tahmini bütçe görüşülerek oybirliğiyle kabul edildi. Gündem maddelerinin görüşülerek karara bağlanmasının ardından seçimlere geçildi. Seçimlere tek aday olarak katılan mevcut başkan Hayati Çakan güven tazeleyerek yeniden başkanlığa seçilirken, Çakan başkanlığındaki yönetimde Seviye Saygılı, Arzu Özdemir, Aynur Tuğran, Ferdağ Algur, Muhammed Uygur ve Reyhan Karatepe yer aldı. Denetleme kuruluna Abdullah Yıldırım, Fatma Varol ve Bahar Dayı seçilirken, disiplin kuruluna İlker Girgin, Onur Çakan, Sena İldiz, Ahmet Mamak ve Yalçın Alev, üst kurulu üyeliğine de Hayati Çakan, Seviye Saygılı, Arzu Özdemir, Aynur Tuğran, Ferdağ Algur, Muhammed Uygur ve Reyhan Karatepe seçildi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU