Öcal, Malkara'da üreticilerle buluştu

Tekirdağ İl Tarım ve Orman Müdürü Oktay Öcal, Malkara'nın Deliller Mahallesi'nde üreticiler bir araya geldi. Üreticiler ile toplantı yapan Öcal, koronavirüs salgını dolayısıyla mahalle ziy

GÜNDEM 25.03.2021 13:43:00 0
Öcal, Malkara

Deliller Mahallesi’nde yapılan toplantıya; İl Müdür Yardımcısı Dr. Erhan Yalçın, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Abdurrahman Erdoğan, Malkara İlçe Tarım ve Orman Müdürü Pasin Akbulut, Deliller Mahalle Muhtarı Hüseyin Özgür ve üreticiler katıldı.

 

DİTAP PROJESİ GÖRÜŞÜLDÜ

 

Toplantıda; tarımın genel konularının yanı sıra, son dönemde İklim değişikliğinin tarımsal üretim üzerindeki etkileri, hububatta soğuk zararı, tohum seçimi, ekim dönemi, tarımsal destekleme ödemeleri, parsel verim atamaları, DİTAP Projesi ve genel hayvancılık konularında bilgi alışverişinde bulunuldu.

 

 

TARIMSAL ÜRETİM EN ÖNEMLİ KONU HALİNE GELDİ

 

İl Müdürü Oktay Öcal; koronavirüs salgınından dolayı mahalle ziyaretlerine kısmen ara verildiğini, ancak gerekli tedbirlerin alınmasıyla toplantılara devam edileceğini ifade etti. Öcal, “Pandemiyle birlikte tarımsal üretim en önemli ve öncelikli konu haline gelmiştir, sizlerin sorunlarını ilk ağızdan dinlemek, elimizden geldiğince çözüme kavuşturmak istiyoruz. Bu konuda her zaman telefonlarımız açık, ilçe müdürlüklerimize veya bizlere ulaşabilirsiniz" diyerek tüm katılımcılara teşekkür etti. Toplantı karşılıklı soru ve cevapların ardından sona erdi.

 

Haber / Buse SERİN