2020'de 115 bin 300 adet fidan dikildi

21-26 Mart Orman Haftası dolayısıyla mesaj paylaşan Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, "İlimizde Valiliğimiz tarafından yürütülen ağaçlandırma çalışmaları devam etmektedir. Bu doğrultuda,

GÜNDEM 23.03.2021 15:40:00 0
2020

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım,  21-26 Mart Orman Haftası dolayısıyla mesaj paylaştı.

 

“ORMANLARIMIZI KORUMAK HEPİMİZİN ORTAK GÖREVİDİR”

 

Oksijen üreten, su varlığını ve toprakları koruyan, binlerce çeşit canlıya yuva olan, hava kirliliğini önleyen ve daha nice faydasıyla eşsiz bir doğa harikası olan ormanların, en önemli yer üstü kaynaklarından birisi olduğunu vurgulayan Vali Aziz Yıldırım, “Gelecek nesillerimize yeşil bir memleket bırakmak için çok uzun bir süreç ve emek sonucunda oluşan ormanlarımızı korumak ve orman varlığımızı artırmak hepimizin ortak görevidir. Ormanları korumak, ağaç dikmek yüce dinimiz İslam’ın da bir emridir.  Nitekim Peygamber Efendimiz (s.a.v.) “Kıyâmet kopuyor olsa ve birinizin elinde bir fidan bulunsa, kıyâmet kopmadan onu dikebilirse bunu hemen yapsın!” buyurarak ağaç dikmenin önemini ifade etmiştir” diye konuştu.

 

AĞAÇLANDIRMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

 

Vali Yıldırım, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde başlatılan ülkemizdeki ormanlık alanların korunması ve ağaçlandırmanın teşviki kapsamında ilimizde Valiliğimiz tarafından yürütülen ağaçlandırma çalışmaları devam etmektedir. Bu doğrultuda, 2020 yılında ilimizde 85 hektar alanda toplam 115 bin 300 adet fidan dikilmiştir.  Önceki yıllarda ağaçlandırılmış olan toplam bin 839 hektar alanlık sahada da bakım çalışmaları yapılmıştır. Bu vesileyle, Orman Haftası’nın; ağaca, ormana, yeşile ve tabiata olan duyarlılığımızın daha da artırmasına vesile olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Buse SERİN