Bin 360 kilo elektronik atık geri dönüşüme gönderildi

Keşan Belediyesi'nin Türkiye Bilişim Sanayicileri Derneği (TÜBİSAD) ile imzaladığı protokol kapsamında düzenlenen E - Atık Kahramanları Yarışması'nın ödül töreni yapıldı. TÃ?

GÜNDEM 23.03.2021 13:09:00 0
Bin 360 kilo elektronik atık geri dönüşüme gönderildi

Keşan Belediyesi Meclis Salonu’nda başlayan programa; Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Hasan Özer Tutulmaz ile okul yöneticileri katıldı.

 

“NÜFUSA ORANLA ÇOK BAŞARILI BİR KAMPANYA ORTAYA KOYULDU”

 

Programda konuşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, elektronik atık toplama ve geri dönüşüme kazandırılması ile ilgili, Türkiye Bilişim Sanayicileri Derneği ile protokol imzalandığını hatırlatarak, “TÜBİSAD; atık elektronik eşyaların toplanması ve geri dönüştürülmesi konusunda yetkilendirilmiş kuruluştur. Bu kapsamda; Keşan’daki okullarımız genelinde elektronik atık toplama yarışması düzenledik. ‘E - Atık Kahramanları Yarışması’ kapsamında; okullarımızın ve çevreci çocuklarımızın çabalarıyla 1360 kg elektronik atık toplandı ve geri dönüşüme gönderildi. Nüfusa oranla çok başarılı bir kampanya ortaya koyuldu. Ben tüm öğrencilerimizle gurur duyduğumuzu ifade ederek onlara Keşan halkı adına teşekkür ediyorum. Onların bu kampanyaya yoğun katılımı, bizleri çok mutlu etti” ifadelerini kullandı.

 

“GELECEĞİN BÜYÜKLERİNİ UFAK YAŞTA BİLİNÇLENDİRMEK İSTİYORUZ”

 

Helvacıoğlu, “Çocuklara çevre bilincini aşılayarak, geleceğin büyüklerini çevre konusunda ufak yaşta bilinçlendirmek istiyoruz. Böylelikle ilerleyen yıllarda daha temiz ve yaşanabilir bir çevreye kavuşmayı amaçlıyoruz. Gelişim çağındaki çocuklarımıza her atığın çöp olmadığını öğreterek, onlara ‘temiz toplum temiz çevre’ bilincini aşılamayı arzu ediyoruz. Bu ve benzeri nitelikte önemli kampanyalarla, çevre bilinci oluşturmaya devam edeceğiz. Çocuklarımıza ve gençlerimize doğal kaynakları korunan, sağlıklı, temiz bir çevre bırakabilmenin bilinciyle hareket edeceğiz” dedi.

 

“ÇOCUKLARIMIZ DA BU KONUDA AİLELERİNE KARŞI ZORLAYICI OLSUNLAR”

 

Elektronik atıkların ekonomiye geri kazandırılmasıyla doğal kaynakların korunduğunu, enerji tasarrufu sağlandığını, atık miktarının azaltılarak geri dönüşüm ile geleceğe yatırım yapıldığını kaydeden Mustafa Helvacıoğlu, “İşte tamda bu noktada; biz Keşan Belediyesi olarak yaptığımız tüm çalışmalarda doğa dostu ve çevreci bir bilinç ile hareket ediyoruz. Tüm vatandaşlarımızı da bu konuda daha da bilinçli olmaya davet ediyoruz. Bu kampanya ile kıymetli bir işe imza atan değerli çocuklarımızla buradan tüm vatandaşlarımıza bir mesaj vermek istiyoruz. Elektronik atıkların geri dönüşümünün mümkün olduğunu tüm vatandaşlarımız bilmelidir. Çocuklarımız da bu konuda ailelerine karşı zorlayıcı olsunlar. Ben bu duygu ve temenniler ile kıymetli çocuklarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

 

DERECEYE GİREN OKULLAR

 

E Atık Kahramanları Yarışması kapsamında; Keşan Anafartalar İlkokulu 735, Ali Kale ve Kardeşleri İlkokulu 380, Sevgi Anaokulu 120, Keşan Fen Lisesi 85, Şehir Er Akın Buluş İlkokulu 40 kilogram elektronik atık toplarken, dereceye giren okullara ödülleri Başkan Helvacıoğlu tarafından verildi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ