Önemli projelerde iş birliği yapacaklar

Trakya Üniversitesi ile ASPİLSAN Enerji A.Ş. arasında enerji, AR-GE, TÜBİTAK ve Avrupa Birliği projelerinde iş birliği sözleşmesi imzalandı. Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, "Ü

GÜNDEM 22.03.2021 11:56:00 0
Önemli projelerde iş birliği yapacaklar

Trakya Üniversitesi, yüzde 98’i Türk Silahlı Kuvvetlerine ait olan ASPİLSAN Enerji A.Ş. ile yürüttüğü iş birliği resmiyet kazandı. ASPİLSAN’ın İstanbul Teknopark Merkezi’nde yapılan toplantıdan sonra Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ve ASPİLSAN Enerji A.Ş. Genel Müdürü Ferhat Özsoy Kayseri’de bir araya gelerek iş birliği protokolünü imzaladı.

 

ULUSAL VE ULUSLARARASI PROJELER HAYATA GEÇİRİLECEK

 

İmzalanan anlaşma ile sensör, nano-teknoloji, enerji alanlarında ortaklaşa yürütülecek ulusal ve uluslararası projeler hayata geçirilecek. ASPİLSAN Enerji A.Ş.’nin Kayseri’de bulunan merkezinde gerçekleşen iş birliği anlaşması ve gizlilik sözleşmesinin imza töreninde Trakya Üniversitesi’ni Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Türkyılmaz temsil ederken toplantıya ASPİLSAN Enerji A.Ş. ise Genel Müdür Ferhat Özsoy, ASPİLSAN İstanbul Müdürü Emre Ata, ASPİLSAN Kayseri Program Müdürü Evren Bıtıl ve VOYTES Müdürü Yasemin Ok katıldı.

 

“DENEYİMLERİNDEN YARARLANACAĞIZ”

 

Trakya Üniversitesi ile bir araya gelmekten ve karşılıklı olarak deneyimlerini aktarmaktan sevinç duyduklarını kaydeden ASPİLSAN Enerji A.Ş. Genel Müdürü Ferhat Özsoy, “1981 yılından bu yana çözüm ürettiğimiz sektörlerde kazandığımız sektörel tecrübemizi aktarırken Sınır Ötesi AB Projeleri, Teknopark, patentleşme konularında da Trakya Üniversitesi’nin deneyimlerinden yararlanacağız. Türkiye’nin iki önemli kurumunun iş birliğinin ülkemize hayırlı ve uğurlu olmasını dilerim” ifadelerini kullandı.

 

“YENİ HAREKET ALANLARI VE KABİLİYETLER KAZANACAĞIZ”

 

ASPİLSAN Enerji A.Ş. ile iş birliği anlaşması imzalamaktan büyük bir memnuniyet duyduklarını ifade eden Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu da, “Türkiye’nin en önemli enerji şirketlerinden ASPİLSAN Enerji; ulaşım, robotik sistemler, savunma, haberleşme ve medikal gibi birçok alanda çözüm üreten stratejik bir şirket. Ülkemizde yerli üretim yapan böylesine köklü ve önemli bir firma ile iş birliği yapmak Üniversitemize yeni hareket alanları ve kabiliyetler kazandırırken ASPİLSAN Enerji’ye de yeni projelerin önünü açacaktır. Sanayi-Üniversite iş birliği ile kazanan ülkemiz olacak” diye konuştu. İmza töreninin ardından Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Türkyılmaz’dan oluşan Trakya Üniversitesi heyetine Kayseri OSB’de yer alan ASPİLSAN Genel Merkezi tanıtıldı.

 

Haber / Menşure KARDEŞ