Vali Yıldırım: Ekonomik ve sosyal kalkınmanın temeli sudur

22 Mart Dünya Su Günü dolayısıyla mesaj paylaşan Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, "Ekonomik ve sosyal kalkınmanın temeli sudur. Dünya nüfusunun hızlı artışı, küresel iklim değişikliğ

GÜNDEM 19.03.2021 16:51:00 0
Vali Yıldırım: Ekonomik ve sosyal kalkınmanın temeli sudur

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, 22 Mart Dünya Su Günü dolayısıyla mesaj paylaştı.

 

“SUYUMUZU İSRAF ETMEMELİYİZ”

 

Suyun, tüm canlılar için vazgeçilmez olduğunu kaydeden Vali Yıldırım, “Ekonomik ve sosyal kalkınmanın temeli sudur. Dünya nüfusunun hızlı artışı, küresel iklim değişikliği, su kaynaklarının bilinçsiz kullanımı gibi nedenlerle su kaynaklarında azalmalar görülmektedir. Bu gerçekler doğrultusunda, sahip olduğumuz su kaynaklarımızın kıymetini bilerek kaynaklarımızı doğru kullanmalı, suyumuzu israf etmemeliyiz” ifadelerini kullandı.

 

DUYARLILIK ÇAĞRISINDA BULUNDU

 

Vali Yıldırım, “Bu konuda devletimizin yetkili organları tarafından alınacak tedbirlerin yanı sıra, birey olarak bizlere de bir takım görevler düşmektedir. Günlük hayatta su israfını önleyecek tedbirler almak ve bu yönde tutum sergilemek hem vatandaşlık hem de insanlık görevimizdir.Suda tüm insanların hakkı olduğu gibi, diğer canlıların ve ortak yaşam alanını paylaştığımız sokak hayvanlarının ve bitkilerin, ağaçların da hakkı olduğunu unutmayalım. Tüm vatandaşlarımızı duyarlı olmaya davet ediyorum” dedi.

 

SU BÜTÜN CANLILAR İÇİN HAYATİ ÖNEM TAŞIR

 

“Unutmayalım ki su, sadece insanlar için değil, bütün canlılar için hayati önem taşır” diyen Vali Aziz Yıldırım, “ Çocuklarımıza daha yaşanılabilir bir dünya bırakabilmenin ilk şartı, yaşadığımız çevreyi ve doğal kaynaklarımızı korumaktır. Bugün koruyacağımız her damla, yarın ihtiyaç duyacağımız suyun bir parçası olacaktır. Bu düşüncelerle,  22 Mart Dünya Su Günü'nün; su kaynaklarımızın korunmasına vesile olmasını diliyorum” diye konuştu.

 

Haber / Buse SERİN