Kılıçdaroğlu: Mutlaka Balkanlara ulaşmalıyız

Balkan Ülkeleri Yerel Yönetimler Çalıştayı dün Tekirdağ'da bir otelde Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılımıyla yapıldı. Çalıştayda konuşan

GÜNDEM 19.03.2021 13:47:00 0
Kılıçdaroğlu: Mutlaka Balkanlara ulaşmalıyız

Çalıştayda konuşan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Balkanlar ve Rumeli’nin Türkiye için uzak diyarlar olmadığını belirterek “Bunu sadece coğrafi yakınlığı kastederek söylemiyorum. Balkanlar ve Rumeli ile güçlü tarihsel ve gönül bağlarımız var. Bugün ülkemiz nüfusunun 30 milyonu Balkan kökenli ve yine Balkanlarda 10 milyonu aşkın soydaş akraba topluluğumuz yaşıyor. Balkan kökenli yurttaşlarımızın ülkemizde kurduğu sivil toplum kuruluşlarıyla, göç edilen bölgelerdeki sivil toplum kuruluşları arasında güçlü ilişkilerimiz var. Elbette bundan son derece memnunuz” dedi.

 

“BAŞARISI, YENİ İŞBİRLİĞİ İMKANLARI ÜRETMEKLE MÜMKÜN”

 

Bir çalışmanın başarısının, o çalışmanın çıktıları üzerinden yeni çalışma ve iş birliği imkanları üretmekle mümkün olduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, “Balkan Masası’nda görev yapan, sorumluluk alan arkadaşlarımızın gayretlerini görüyoruz. Son 3 ayda Ankara’da, Samsun Atakum’da, İzmir Bornova’da gerçekleştirdikleri çalışmaların 4’üncüsünü bugün Trakya’da yapıyorlar. Burada yapılan çalıştay Çanakkale, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ illerini kapsıyor. Tüm Trakya’yı kapsayan bu çalıştaya yerel yönetimlerimizin de destek verdiğini biliyoruz” ifadelerini kullandı.

 

 

“BİRİKİM VE DENEYİMLERİNİ PAYLAŞACAKLAR”

 

Bugün burada Balkanlardaki yerel yönetimlerle başta kültür, gençlik ve ekonomi olmak üzere pek çok farklı alanda yapılabilecek işbirlikleri ele alınacak. Yerel yönetimlerimiz karşılıklı olarak birikim ve deneyimlerini paylaşacak. Buradan güzel kararlar çıkacağına eminim. Kısa sürfe sonra da bu kararların uygulanabilirliğini hep birlikte göreceğiz” diye konuştu.

 

“‘HEPİMİZ’ TEMELİNDE ÇALIŞACAĞIZ”

 

Her türlü taassuptan uzak, ahbap-çavuş ilişkileri dışında halkın seçtiği yerel yöneticilerle beraber bu çalıştayın yapılmasının son derece önemli ve değerli olduğunu söyleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Sen ben diyerek değil, demokratik değerlerle ‘hepimiz’ temelinde çalışacağız. Bunu yapabilecek çalışma azmimiz ve kaynağımız var. Bu çalıştaydan, kaynakları israf etmeyerek insana dokunan, kültürel ve sosyal ilişkilerimizi kuvvetlendirecek projelerin üretilmesini ve yaşama geçirilmesini bekliyorum. Bunu yaparken sadece çalışmalarımızın sürekliliğine ve sürdürülebilirliğine dikkat edeceğiz” şeklinde konuştu.

 

 

“MUTLAKA BALKANLARA ULAŞMALIYIZ”

 

Balkanlara yönelik çalışmaların iç politikaya alet edilmeden, milli vasfın muhafazasının önemli olduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, “Burada da belediye başkanlarımıza büyük görevler düşüyor. En büyük dileğim her bir belediyemizin Balkan coğrafyasından kardeş belediyeleri olsun. En büyük dileğim bu. Bunu özellikle önemsiyorum. Bu konuda Balkan Masası’na da büyük görevler düşüyor. Bunun eşgüdümünü sağlamak da bizim görevimiz. Mutlaka Balkanlara ulaşmalıyız” dedi.

 

“BİZİM YOL GÖSTERİCİMİZDİR”

 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün soydaşlarımızla ilgili söylediği ‘Onların bize yaklaşmasını bekleyemeyiz, bizim onlara yaklaşmamız gerekli. Köklerimize inmeli ve olayların böldüğü tarihimiz içinde bütünleşmeliyiz. Tarih bağı kurmamız lazım. Folklor bağı kurmamız lazım. Bunları kim yapacak. Elbette biz’ sözlerinin kendileri için önemli bir ilke olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği bu vizyon ve anlayış bizim yol göstericimizdir. Çalıştayın hayırlı olmasını diliyorum. Gelen tüm konuklara şükranlarımı sunuyorum. Bütün soydaşlarımıza sevgilerimizi, selamlarımızı ve saygılarımızı gönderiyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU