CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Tekirdağ'da

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin yeni il binasının açılışını yapmak ve çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Tekirdağ'a geldi. Tekirdağ Büyükşehir B

GÜNDEM 18.03.2021 17:34:00 0
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Tekirdağ

Sabah saatlerinde partisinin il başkanlığının yenin binasının açılışını yapan Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmada “106 yıl önce Çanakkale Zaferi'ni kazanan dedelerimizin torunlarıyız, çocuklarıyız. Çanakkale Zaferi, bizim tarihimizin çok önemli bir dönüm noktasıdır. Bu zaferin üç temel özelliğinden söz edebiliriz. Birincisi milli kurtuluş savaşımızın ön sözüdür. Biz Çanakkale Savaşı'nı her ulusa nasip olmayan büyük bir başarı kazanarak, tarihe mal ettik. Bir başka özelliği, egemen güçlere karşı yaşlısıyla, genciyle ortak mücadele ettiğimiz ve başarı elde ettiğimiz bir savaştır. Bu açıdan, 106 yıl önce mücadele ederek, hayatını vererek, kolunu, bacağını, gözünü vererek şehit ve gazi olanları şükranla anmak hepimizin temel görevidir. Toplum olarak her yıl Çanakkale'yi anmamız, aslında bir anlamda onlara duyduğumuz minnetin gelecek kuşaklara devredilmesini sağlamaktır. Bir başarıyı aldık, bu başarıyı gelecek kuşaklara da aktaracağız” ifadelerini kullandı.

 

“SİYASİ PARTİLERİN SONLANDIRILMASI GİBİ BİR SÜRECİ BIRAKMAK ZORUNDAYIZ”

 

HDP'nin kapatılması talebiyle Anayasa Mahkemesi'ne yapılan başvuruya tepki gösteren Kılıçdaroğlu, “Anayasa 'Siyasi partiler, demokrasinin vazgeçilmez unsurlarıdır' der. Yani, siyasi görüşleri, ekonomik görüşleri, toplumsal görüşleri her siyasi parti kendisine göre yorumlar ve kamuoyuyla paylaşır. Halkın desteğini alan siyasi parti yaşar, halkın desteğini almayan siyasi partiler tarihin çöp sepetine atılırlar. Dolayısıyla biz, siyasi partilerin kapatılması, siyasi partilerin sonlandırılması gibi bir süreci bırakmak zorundayız” dedi. İnançlar üzerinden siyasetin yanlış olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, “Biz herkesin inancına saygı, gösteririz. Kimlik üzerinden siyaset yanlıştır. Biz herkesin kimliğine saygı gösteririz. Yaşam tarzı üzerinden siyaset yanlıştır. Herkesin yaşam tarzına saygı gösteririz. Eğer kimlik üzerinden, yaşam tarzı üzerinden, inanç üzerinden siyaset yaptığınızda toplumu kutuplaştırırsınız ve toplumu kavga eder hale getirirsiniz. Biz, sosyal kimlikler üzerinden siyaset yapıyoruz” dedi.

 

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’Nİ ZİYARET ETTİ

 

Açılışın ardından Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak'ı makamında ziyaret ederek, çalışmalar hakkında bilgi alan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin güzel hizmetler verdiğini belirterek, “Verdiğiniz hizmetler sadece Tekirdağ'a özgü değil aslında. Örnek olması açısından tüm Türkiye için geçerli. Harcanan her kuruşun Tekirdağ halkına katkı sağlanması için harcandığını biliyorum. Belediye başkanlarımızın bu zor pandemi döneminde büyük başarılara imza attıklarını biliyoruz” dedi.

ESNAFIN TALEP VE ÖNERİLERİNİ DİNLEDİ

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Tekirdağ temasları kapsamında Başkan Kadir Albayrak ile birlikte Hükümet Caddesi’nde çarşı esnafı ile de buluşarak esnafın talep ve önerilerini dinledi.  Esnafın, ülke ekonomisinin en önemli yapı taşlarından biri olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, “Esnaflarımız ülke ekonomisinde önemli bir yere sahip. Özellikle pandemi sürecinden en fazla etkilenen grup olan esnaflarımızın dertlerini dinledik. Yapılması gerekenler atılacak adımlar konusunda görüş alışverişinde bulunduk. Üretim her zaman esastır. Üreten ve ürettiğini vatandaşlarımıza ulaştıran esnaflarımızın her zaman yanındayız. Esnafımızın desteklenmesi konusunda üzerimize düşen çalışmaları yapıyoruz. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi de pandemi sürecinde arar gören esnafımızı desteklemek adına önemli çalışmalar yapıyor.  Bu anlamda güzel günleri hep birlikte görmek ve yaşamak dileğiyle tüm esnafımıza sağlıklı, mutlu ve bol kazançlı yarınlar diliyoruz” dedi.

 

ÇAVUŞKÖY ET KOMBİNA TESİSİ’Nİ ZİYARET ETTİ

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ile birlikte Malkara Çavuşköy Et Kombina Tesisi’ni de ziyaret etti. Et Kombina Tesisi ile bilgi veren Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, tarım ve hayvancılığın milli ekonominin ve ülke kalkınmasının temeli olduğunu belirterek, “Malkara Et Kombina Tesisimizi, Trakya bölgesinde hayvancılığa cazibe kazandırmak, besicilerimizin emek ve alın terini kazanca dönüştürmek amacıyla hizmete sunduk. Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nu burada ağırlamaktan son derece memnunuz. Kendisine tesisimizde yürütmekte olduğumuz çalışmalar hakkında bilgi verdik. Tarım ve hayvancılık alanında Türkiye’de örnek olan projelerimizi gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Gıda maddelerine ihtiyacın arttığı böyle bir dönemde ülke genelinde tarım ve hayvancılığa daha fazla yatırım yapılması temennimizdir. Türkiye’de tarım ve hayvancılık gelişsin, kazanan üreticimiz ve halkımız olsun” dedi.

 

TEKİRDAĞ HER GÜN GELİŞİYOR

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da Tekirdağ’da olmaktan son derece mutlu olduğunu ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarını yakından takip ettiğini belirterek, “Tekirdağ, Büyükşehir Belediyemizin başarılı çalışmaları sayesinde her geçen gün gelişiyor. Tarımdan kültüre, alt ve üstyapıdan sosyal faaliyetlere kadar hayatın her alanında yaptığı yatırımlar ve hayata geçirdiği projeler ile adından söz ettiren Tekirdağ büyükşehir Belediyesi’nin tarım ve hayvancılık alanında hizmete sunduğu ve bölgede söz sahibi haline gelmiş olan et kombina tesisini gezdik. Gerçekten güzel bir tesis olmuş. Bölgenin tarım ve hayvancılığına önemli katkılar sağlayacağından şüphem yok. Sanayi alanında tabi ki gelişmeler olacaktır ama ülkemiz aynı zamanda tarım ülkesi. Tarım alanında faaliyet gösteren, tarım ve hayvancılıktan geçimini sağlayan vatandaşlarımızın sayısı hiç de azımsanacak seviyede değil. Bu doğrultuda Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin tarım ve hayvancılık alanına yaptığı katkılar gerçekten takdire şayan. Bölgede önemli bir yer edinen et kombina tesisinin Tekirdağ ve bölge çiftçilerine ve üreticilerine hayırlı olmasını diliyorum ” dedi. Konuşmaların ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve protokol üyeleri, Malkara Çavuşköy Et Kombina Tesisi’ni gezerek Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve yetkililerden tesisin çalışma sistemi ile ilgili bilgi aldı.

 

Haber / Murat YAYIN – Buse SERİN