"Hakim ve savcılar nasıl korunuyorsa avukatlar da öyle korunmalıdır"

Katıldığı haciz işlemi sırasında silahlı saldırıya uğrayan İstanbul Barosu'na kayıtlı Avukat Ersin Arslan hayatını kaybetti. Bu saldırıya tepki göstermek amacıyla barolar tarafından eÅ

GÜNDEM 18.03.2021 16:37:00 0

Çerkezköy Adliyesi önünde dün saat 12.00’da düzenlenen basın açıklamasına; Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Bayram Örenci, Tekirdağ Barosu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Avukat Egemen Gürcün ve avukatlar katıldı. Avukatlar, ‘Artık yeter. Daha ne kadar öleceğiz?’ yazılı pankart açarak, tepkilerini gösterdi.

 

“ÜLKEMİZDE NE YAZIK Kİ ÜZÜCÜ ŞEYLER OLUYOR”

 

Meslektaşları adına konuşan Tekirdağ Barosu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Avukat Egemen Gürcün, konuşmasına, “Bugün öncelikle 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 106’ncı yılı. Biz öncelikle bu aziz vatanı bizlere yurt olarak bırakan şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha rahmet ve sevgiyle anıyoruz. Ruhları şad olsun” sözleriyle başladı. Ülkemizde ne yazık ki üzücü şeylerin de olduğunu belirten Gürcün, “Özellikle biz avukatların faaliyet alanlarında üzücü gelişmeler yaşanıyor. Geçtiğimiz gün bir meslektaşımız katledildi. Daha ne kadar öleceğiz? Bizler haklarınızın savunucuları, her daim hukukun üstünlüğü diye haykıran, ancak etten kemikten oluşumuzu çoğunlukla göz ardı ettiğiniz,  ne acıdır ki hep baktığımız davalarla özdeşleştirdiğiniz ve davanızın tarafıymış gibi gördüğünüz, saldırıya uğramamıza, dövülmemize, bıçaklanmamamıza, silahla vurulmamamıza ve korunamamamıza tanık olduğunuz avukatlarız. Bugün de hasım bellendik, bugün de yaşam hakkımız elimizden alındı. Biz bugün Gebze’de öldürüldük. İcra memurlarıyla birlikte Kocaeli’nin Gebze ilçesinde bir eve hacze giden İstanbul Barosu Üyesi meslektaşımız Avukat Ersin Arslan, ev sahibinin silahlı saldırısına maruz kaldı. Borçlu Y.Y. kendisine öldürmek kastıyla doğrudan göğsüne ateş etti. Meslektaşımız kaldırıldığı hastanede maalesef hayatını kaybetti. Meslektaşımız henüz 27 yaşındaydı. Gencecik bir insandı. Görevi gereği gittiği haciz mahallinde katledildi. Acımız ve isyanımız tarifsiz büyüklüktedir. Avukatlara yönelik her saldırıdan sonra yılmadan söyledik, avukat yargı mekanizmasının sac ayağıdır. Hakim ve savcı nasıl korunuyorsa avukatlar da öyle korunmalıdır” ifadelerini kullandı.

 

“DAHA NE KADAR ÖLDÜRÜLECEĞİZ”

 

Gürcün, “Savunmanın kutsallığından bahisle uygulama ve söylemlerle meslek mensuplarımızı hedef göstermeyin dedik.  Gün gelecek sizin de avukata ihtiyacınız olacaktır dedik, dinletemedik. Hakarete uğradık, dövüldük, bıçaklandık, öldürüldük. Daha ne kadar öldürüleceğiz? Gebze’de hayatını kaybeden genç meslektaşımız avukat Ersin Arslan’a Allah’tan rahmet, ailesine sabır ve dayanma gücü, üyesi olduğu İstanbul Barosu Başkanlığı nezdinde tüm meslektaşlarımıza baş sağlığı diliyor. Gözaltına alınan saldırganın en ağır cezaya çarptırılması için yargılama aşamasında davaya müdahale talebinde bulunacağımızı bu vesileyle kamuoyuna duyuruyoruz” şeklinde konuştu.

“KESİNLİKLE TASVİP ETMİYORUZ”

 

Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Bayram Örenci de, “Her ne kadar davaların bir tarafını temsil ediyor olsanız da siz sadece işinizi yapıyorsunuz. Avukatlara bu şekilde şiddet uygulanmasını kesinlikle tasvip etmiyoruz. Arkadaşımıza Allah’tan rahmet diliyoruz. Avukat meslektaşlarımıza ve ailesine de sabırlar diliyoruz. İnşallah bu elim olayları bir daha yaşamayız. Şiddeti her alanda, sadece avukatlara yönelik değil ülkemizde yaşayan bütün insanlara, hayvanlara, canlılara, doğayı da bunun içine katıyorum; şiddete kesinlikle karşıyız, onaylamıyoruz” dedi.

 

Haber / Buse SERİN