Tekirdağ'da 4 bin personelle koronavirüs denetimi

İçişleri Bakanlığı'nın, 81 İl Valiliği'ne gönderdiği 'Dinamik Denetim Modeli Faaliyetleri' konulu genelge kapsamında tüm ülkede olduğu gibi Tekirdağ'da da denetimler devam ediyor.

GÜNDEM 17.03.2021 16:27:00 0
Tekirdağ

İçişleri Bakanlığı, 81 İl Valiliğine ‘Dinamik Denetim Modeli Faaliyetleri’ konulu genelge, genelgede, salgınla mücadelede kalıcı başarının sağlanması açısından denetim faaliyetlerinin ciddiyetle takip edilmesi ve uygulamada sorun yaşanan alanlarda gerekli tedbirlerin alınmasına karar verildiği belirtildi.

 

MASKE, MESAFE, HİJYEN

 

Genelge kapsamında dün Tekirdağ genelinde de toplam 4 bin denetim personeliyle denetim yapıldı. İl merkezinde yapılan denetim Vali Aziz Yıldırım koordinesinde gerçekleştirilirken, ilçelerde de kaymakamlar koordinesinde denetim yapıldı. Değirmenaltı Mahallesi’nde cafeleri, restoranları, otogarı, Tekira AVM’yi ve otobüs duraklarında otobüsleri denetleyen Vali Yıldırım, iş yeri sahiplerine, şoförlere ve vatandaşlara koronavirüs tedbirleri hakkında uyarılarda bulunarak maske, sosyal mesafe, el hijyeni kuralına dikkat çekti. Denetimleri sırasında gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Aziz Yıldırım; “Bugün yine denetimdeyiz hep birlikte, ama zannetmeyin ki sadece bizler denetimdeyiz. Bütün gün sürecek bir denetimimiz var bütün Türkiye’de 300 bin kişiyle bir denetim yapılıyor.İlimizde de şuanda 4 bin kişiyle denetimler devam ediyor. Bütün günde devam edecek. Bundan başka ayrıca denetimlerimizde olacak özellikle yeme-içme yerlerine farklı bir günde berber-kuaförlere, diğer bir günde mağazalara, AVM’lere bu şekilde otogarlara, toplu taşıma araçlarına, zaten emniyetimiz ve jandarmamız kontrol noktalarında toplu taşıma araçlarını mutlaka kontrol ediyorlar” dedi.

 

“HER ŞEY KONTROL VE DENETİM İÇİN YAPILMAMALI”

 

Vatandaşlardan da beklentilerinin olduğunu kaydeden Vali Yıldırım, “”Her şey kontrol ve denetim için yapılmamalıdır. Öncelikle kendileri için sonra sevdikleri ve aileleri için daha sonrada toplum için yapmaları gerekir. Herkes kendi kendinin bir kere denetmeni olmalıdır. Biz denetliyoruz diye bir takım tedbirlere, alınan tedbirlere arkadaşlarımız, vatandaşlarımız riayet ediyor ve daha sonrada bunu bozuyorlarsa sayılarımızın artmaya devam etmesi kaçınılmaz olur. Biz bunu arzu etmiyoruz. Tekirdağımız için şöyle de bir slogan geliştirdik. “Trakya’nın Mavi gözlü şehri Tekirdağ’a Mavi Yakışır.” onun için bizim biran önce bu kırmızıdan kurtulmamız lazım. Bunu tek başına bizim yapmamız, bizim sağlıkçılarımızın, emniyetimizin, jandarmamızın yapması mümkün değil. Bunu hep birlikte yapacağız, hep birlikte başaracağız” diye konuştu. Denetimlerde Vali Aziz Yıldırım’a Süleymanpaşa Kaymakamı Harun Kaya, İl Emniyet Müdürü Mehmet Erduğan, İl Jandarma Komutanı Kıd. Alb. Osman Kılıç eşlik etti.

 

Haber / Şaban KARDEŞ