Bütün: Öğrenci Andı kararı pimi çekilmiş bir bombadır

Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu'nun Andımız ile ilgili kararına tepki gösteren Milliyetçi Hareket Partisi Kapaklı İlçe Başkanı Çağlar Bütün, "Hdp'li bölücülerin fezlekelerinin TBMM'ye

GÜNDEM 17.03.2021 16:19:00 0
Bütün: Öğrenci Andı kararı pimi çekilmiş bir bombadır

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan İlçe Başkanı Çağlar Bütün, “Ant adı üstünde yemindir, milli ruhun körpe dimağlara aşılanması, milli değerlerin aktarılmasıdır. Türkiye'nin milli birlik ve diriliş ruhunun zirveye tırmandığı bugünlerde, medyaya sızdırılan, üstelik henüz imzalanmamış olan Öğrenci Andı aleyhine alınan karar milletimizde büyük bir huzursuzluğa ve kaygıya yol açmıştır” dedi.

 

“BU KARARA ŞİDDETLE KARŞIYIZ”

 

İlçe Başkanı Bütün, “Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu'nun Türk'üm demekten rahatsızlığı hüsran verici bir çarpıklıktır. Nitekim Danıştay skandal bir karara imza atmış, milli gerçeklerle çatışmıştır. Ülkemizi yeni bir karmaşanın içine çekmeye, anlaşmazlıkları körüklemeye, kutuplaşmayı tahrik etmeye hiç kimsenin hakkı yoktur. Milliyetçi Hareket Partisi Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu'nun henüz açıklanmamış, fakat bir vasıtayla sızdırılmış kararına şiddetle karşıdır” ifadelerini kullandı. Öğrenci Andımızın okullarda okutulmasına engel çıkarmanın, hukuken set çekmenin haysiyetli ve demokratik bir tavır olamayacağını dile getiren Bütün, “Hdp'li bölücülerin fezlekelerinin TBMM'ye gönderilip milli dayanışma şuurunun çelikleştiği bugünlerde Öğrenci Andı kararı pimi çekilmiş bir bombadır. Danıştay bu yanlıştan dönmeli, Türk milletinin tarihi hasletleriyle, çiğnetilmeyecek emanetleriyle oynamaya teşebbüsten vazgeçmelidir. Hiç kimsenin kökenine, yöresine, mezhebine, meşrebine bakmadan, al bayrağın altında yaşamaktan onur duyan herkesi, bu vatan benim diyen herkesi, minarelerden okunan ezanlar benim diyen herkesi, bu milletin mensubuyum diyen herkesi bağrımıza basıyor, kendimizden farklı değerlendirmiyoruz. MHP, doğulusunu, batılısını, kuzeylisini, güneylisini bir ve eşit gören, hepsini Allah'ın kutsal emaneti sayan görüş derinliğine, vicdan enginliğine, yürek genişliğine sahiptir. Bu zamana kadar etnik mahiyetli kan tahlili yapmadık, yapmayız. Kim hangi kökenden diye araştırmadık, araştırmayız. Herkes eşittir, Türkiye deriz. Bunu da sonuna kadar savunuruz. Çünkü biz hep birlikte büyük Türk milletiyiz. Bayrakları bayrak yapanın üstündeki kan olduğunu iyi biliriz. Toprağın uğrunda ölen varsa vatan olacağını asla aklımızdan çıkarmayız. Üzerinde yaşadığımız vatan Türk vatanıdır. Mensubu olduğumuz beşeri cevher Türk milletidir. Türk milleti büyük bir kaynaşmanın, eşsiz bir paylaşmanın, emsalsiz bir kardeşliğin tarih ve milli kültür potasında erimesiyle vücut bulmuştur” dedi.

 

“TAVRIMIZ VE TEPKİMİZ NETTİR”

 

Cumhur İttifakının, 'önce ülkem ve milletim' anlayışının siyasi temsil makamı, siyasi ahlak ve erdemin simgesi, milletin ruh kökünden doğmuş, kutlu iradesiyle doğrulmuş, istikbal ve istiklal hedefleriyle devleşmiş Türkiye'nin güvencesi, milli bekanın yılmaz bekçisi olduğunu kaydeden Bütün, “Türk Milletinin tanımı ve andımız konusunda Milliyetçi Hareket Partisi Lideri Genel Başkanımızın Dr Devlet Bahçeli’nin tavrı bu kadar net iken Cumhur İttifakını savunan ve ülkenin bekası için mücadele verenlere haksızlık edercesine ittifak ruhunu anlayamayan, idrak edemeyen kütlesi ve hacmini aşan açıklamalarda bulunulması yanlıştır hadsizliktir. Basında yer bulmasının tek sebebi partisinin Meclis üyesi olması hasebiyledir. O zaman yapacağı açıklama partisini ilgilendirir. Andımız konusunda Milliyetçi Hareket Partisi olarak tavrımız ve tepkimiz nettir. İttifak ruhuna yakışmayan açıklamalarda bulunanlar için gereği yapılmalıdır” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU