Kurşun Kırma- Yıkama- Eleme Tesisi mühürlendi​​​​​​​

Edirne'de kentin içme suyunun sağlandığı tesislere ve yerleşim yerine yakın alanda yapılmak istenen 'Kurşun Madeni Kırma, Eleme ve Yıkama Tesisi', sivil toplum örgütlerinin tepkisi ve Çevre ve Şehircilik İl

GÜNDEM 17.03.2021 12:38:00 0
Kurşun Kırma- Yıkama- Eleme Tesisi mühürlendi​​​​​​​

Edirne'de kentin içme suyunun sağlandığı İçme Suyu Tesisi'ne 205 metre mesafede, Hasanağa köyünün hemen yanında ve yerleşim alanına 1,5 kilometre mesafede yapılmak istenen 'Kurşun Madeni Kırma, Eleme ve Yıkama Tesisi´ne çevreciler ve belediye karşı çıktı.

 

BELEDİYE MÜHÜRLEDİ

 

Çevreciler ve belediyenin projenin iptali için başvurusu üzerine Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, dün akşam saatlerinde projede ÇED sürecinin iptal edildiğini açıkladı. ÇED sürecinin iptal edilmesinin ardından Edirne Belediyesi ekipleri, tesisi mühürledi.

 

KALDIRILMASI İÇİN SÜRE VERİLDİ

 

Edirne Belediyesi’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Edirne Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından 15.03.2021 tarihinde ÇED süreci iptal edilen; şehrimizin İçme Suyu Arıtma Tesisleri'ne 205 metre mesafede bulunan 'Kurşun Madeni Kırma, Eleme ve Yıkama Tesisi' 16.03.2021 tarihinde belediyemiz ekipleri tarafından mühürlenmiş ve kaldırılması için süre verilmiştir. Halkımıza önemle duyurulur.”

 

Haber / Yener AKBABA