Gürkan: Danıştay'ın kararı yüreğimizi acıttı

Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu'nun Andımız'ın okullarda tamamen kaldırılması kararına üzüldüklerini belirten Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, "Danıştay'ın bu ka

GÜNDEM 16.03.2021 12:13:00 0
Gürkan: Danıştay

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Danıştay’ın Andımız ile ilgili kararını değerlendirdi.

 

“BİZ HEPİMİZ ANDIMIZI OKUYARAK, MEZUN OLDUK”

 

Hayatı boyunca ‘Ne Mutlu Türk’üm’ demeye devam edeceğini kaydeden Gürkan, “Danıştay ve Yargıtay kararları herkesi bağlıyor ama bu karar yüreğimizi acıttı. Türk kimliği Türkiye Cumhuriyeti’nde bir üst kimlik. Burada kimseye senin ırkın Türk’tür denmiyor. Cumhuriyetin kuruluşundan itibaren bir üst kimliktir bu. Biz hepimiz Andımızı okuyarak, mezun olduk” dedi.

 

“’NE MUTLU TÜRK’ÜM DEMEYE’ DEVAM EDECEĞİZ”

 

Andımızı, yüreklerde okumaya, söylemeye devam edeceklerini belirten Gürkan, “Bizler, ‘Ne mutlu Türk’üm demeye’ devam edeceğiz. ‘Ne mutlu Türk’üm’ demek suçsa bu suçu işlemeye de devam edeceğiz. Ben bundan da gurur duyuyorum, onur duyuyorum. Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’nin üyesi olmaktan, etnik kökene bakmaksızın; Kürt Kürtlüğü ile Arnavut Arnavutluğu ile elbette gurur duyacak bunda hiçbir yanlış yok. Ama burada Andımız’daki Türk kimliği, Türkiye Cumhuriyeti’nin paydaşlarından biri olmak, eşit yurttaşlarından biri olmak, eşit vatandaş olma anlamındadır. Yoksa ben Türk değilim, diyen birine sen illa Türk’sün deme anlamında bir ifade değildir. Andımız’daki sadece bir millet oluşturma, Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşayan bütün vatandaşları bir üst kimlikte buluşturma olayıdır. Ben hep çok mutlu olarak okudum. Hayatım boyunca da Andımızı okumaya yüreğimden devam edeceğim. Ne mutlu Türk’üm demeye de devam edeceğim” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Buse SERİN