Çetin: Andımız ve Atatürk sevdamız yüreklerimizden kazınamaz

Danıştay 8. Dairesi'nin Andımız'ın okutulması yönündeki kararı, Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) temyiz etmesinin ardından Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu tarafından iptal

GÜNDEM 16.03.2021 11:13:00 0
Çetin: Andımız ve Atatürk sevdamız yüreklerimizden kazınamaz

Danıştay’ın Andımız ile ilgili kararına tepki gösteren İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin, “İstiklal Marşımızın kabulünün 100. Yılını kutladığımız bu günlerde; Danıştay Davalar Dairesi tarafından daha önce alınan andımızın okullarda okutulması kararının iptali ve madalyalardan Atatürk kabartmasının kaldırılması kararı verildi. Bu karar tüm Milletimizi hayal kırıklığına uğrattı. Öyle ya; “Türk’üm Doğruyum, çalışkanım...” söylemleri ile başlayıp, “Varlığım Türk varlığına armağan olsun. Ne mutlu Türk’üm diyene” ibareleri ile biten andımız kime batmış olabilir” dedi.

 

“İYİ PARTİ İKTİDARINDA TÜM OKULLARDA TEKRAR OKUNACAK”

 

Çetin, açıklamasında “Bilindiği gibi andımız açılım döneminde Pkk'nın talebi üzerine kaldırılmıştı. Dolayısıyla bu karar ancak pkk yandaşlarını memnun etmiştir. Ancak alınan bu kararlar tarihe kara bir leke olarak geçeceğinin bilinmesini isteriz. Danıştay'ın ‘Andımız’ yeniden okunsun kararını temyize götürenin AK Parti Hükümeti olması, hükümetin aklının bir köşesinde hala açılım politikasını yaşadığını göstermektedir” ifadelerini kullandı. Türk milletinin bu kararı alanları ve bu karar çıksın diye başvuranları hiçbir zaman affetmeyeceğini kaydeden İlçe Başkanı Çetin, “Ancak herkes şunu bilmelidir ki; Türk Milliyetçileri olarak Andımız ve Atatürk sevdamız ne mahkeme kararları ne de başka saiklerle yüreklerimizden kazınabilir. Bilakis bu uygulamalarla sevdamız daha da katmerleşir. Bizler de her hal ve şart altında, Andımız ve Atatürk sevdasını tüm gençlerimize öğretmeye devam edeceğiz. Sonuç olarak; Türklüğü sadece bir etnisite gören onun milletleşme sürecini ve siyasal kimlik boyutunu idrak edememiş siyasal İslamcılığın bunu anlamasını beklemiyoruz. Andımız olsun ki Andımız İYİ Parti iktidarında tüm okullarda tekrar okunacaktır” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU