Açık lise öğrencileri için yeni kayıt açıldı

Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Necmi Akman, ilköğretim/ortaokul mezunu olup e-okul'da kaydı olan öğrenciler ile Açık Öğretim Ortaokulu mezunu olan öğrenciler için, 15 Mart ile 19 Mart  tari

GÜNDEM 15.03.2021 16:57:00 0
Açık lise öğrencileri için yeni kayıt açıldı

Açık lise yeni kayıt ve kayıt yenileme işlemleriyle ilgili açıklama yapan Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Necmi Akman, “İlköğretim/ortaokul mezunu olup e-okul'da kaydı olan öğrenciler ile Açık Öğretim Ortaokulu mezunu olan öğrenciler için, 15 Mart ile 19 Mart tarihleri arasında 2020/2. Dönem ilk (yeni) kayıt açıldı” dedi. Kayıt yenileme işlemleri ile ilgili de bilgi veren Akman, bakanlık onayı doğrultusunda; 2020-2 Döneminde Açık Öğretim Lisesi ve Açık Öğretim Ortaokulu’nda kayıtlı olan tüm öğrencilerin kayıt yenileme işlemlerinin sistem tarafından otomatik olarak yapılacağını dile getirdi.

 

KAYIT YENİLEME OTOMATİK OLARAK YAPILACAK

 

Akman, “Açık öğretim sistemine girdiklerinde öğrenci bilgileri kısmında son aktiflik bilgisinin karşısında 2020-2 yazıyorsa, sistem tarafından durumu otomatik olarak güncellenmiştir.  2020-2 dönemi öğrencilerimizin bunun için herhangi bir işlem yapmalarına ve herhangi bir ücret ödemelerine gerek yok” dedi.

 

19 MART’TA SONA ERECEK

 

Ders seçme işlemleri ile ilgili de bilgi veren Akman, “2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı 2.Dönem Ders Seçme İşlemleri başladı. Ders seçmeler 19 Mart’ta mesai bitiminde sona erecek. 2020/2 dönem sınavları 25 Mart’tan itibaren online yapılacak” dedi.

 

DİPLOMA İŞLEMLERİ

 

Akman, 2020 – 1 Döneminde mezun olan öğrencilerin diplomalarını 25 Mart’tan itibaren Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi açık öğretim bürosundan şahsen kimliklerini ibraz ederek alabileceğini belirtti.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU