Kırklarelili kadın üretici, bakanlığın programına katıldı

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın düzenlediği "Tarımda 21 Özgün Kadın" temalı programa, Kırklareli merkez ilçesi Deveçatağı Köyü'nde yaşayan, tarım ve hayvancılık ba?

GÜNDEM 15.03.2021 11:32:00 0
Kırklarelili kadın üretici, bakanlığın programına katıldı

Ana teması "Ben yaptım, sende yaparsın" olarak belirlenen programda konuşan Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ayşe Ayşin Işıkgece, "Güçlü kadın güçlü aile, güçlü toplum, güçlü ülke demek. Kırsal kalkınma da ise en önemli unsur yine kadınlarımızdır. Tarımsal üretimin en önemli bileşeni olan kadınlar; sektöre kattıkları değer ve üretimin her aşamasında aldıkları aktif rollerle tarımın kilit parçası, toprağın esas sahibidir. Toprak, bizim en değerli sermayemizdir" dedi.

 

 

ÜLKEMİZDE İSTİHDAMIN YÜZDE 30’UNU KADINLAR OLUŞTURUYOR

 

"Tarımda 21 Özgün Kadın" programı hakkında bilgi veren Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli de, "Ben Yaptım Sen de Yaparsın!" sloganı ile tarımsal üretimde başarılı olmuş, kendi fikrini hayata geçirmiş 21 ilham veren hikâyenin kahramanlarının kadın çiftçiler olduğunu ifade etti. Ayrıca, ülkemizde toplam istihdamın yaklaşık yüzde 30'unun kadınlardan oluştuğunu ve çalışan kadınların yüzde 41'inin tarım sektöründe istihdam edildiğini, Türkiye'de kadınların ve erkeklerin hemen hemen eşit sayıda istihdam edildiği tek sektörün tarım sektörü olduğunu dile getiren Bakan Pakdemirli, kadınların, tarımsal üretimin ve gıda güvencesinin adeta teminatı noktasında yer aldığını söyledi. Pakdemirli, "tarımın gizli mimarları" ve "isimsiz kahramanları" olan kadınları gündemin ilk sıralarına almak gerektiğini vurguladı. "Ben yaptım, sende yaparsın" ana temalı program, ülkemizde başarı hikâyeleri ile öne çıkan 21 kadın çiftçiye plaketlerinin verilmesiyle sona erdi.

 

Haber / Buse SERİN