"Annelerin sevgileri ile bu mücadeleyi başaracağız"

Kırklareli Valisi Osman Bilgin, İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesince, İçişleri Bakanlığı tarafından uyuşturucu ile mücadele kapsamında uygulamaya konulan "En İyi Nar

GÜNDEM 14.03.2021 12:44:00 0

Proje tanıtımı ile ilgili yaptığı açıklamada İçişleri Bakanlığı tarafından Bağımlılık Eylem Planı kapsamında uygulamaya konulan “En İyi Narkotik Polisi Anne” projesinin çok önemli olduğunu ifade eden Vali Bilgin, “Aileyi en iyi takip eden ve çocuklarında olan değişimleri en iyi fark edebilecek kişi annedir. Annelerin mücadelesi ile narkotik olaylarının da önüne geçilebilecek” dedi.

 

“BU MÜCADELEYİ BAŞARACAĞIZ”

 

Bağımlılık Eylem Planı kapsamında bu yıl yeni uygulamaya geçirdikleri projede sadece polisin jandarmanın yakalamasının, suçluyla mücadelenin nihai amacına ulaşmasını sağlayan bir yöntem olmadığını kaydeden Vali Bilgin, “Bunun eğitim ayağı var, tedavi süreci var, rehabilitasyon süreci var, gerekirse toplumda istihdamla ilgili problemler varsa onunla ilgili yöntem izlenmesi gerekiyor. Maalesef dünya son dönemde sadece doğal değil, sentetik uyuşturucu riskiyle karşı karşıya. Bu riski de minimize etmemiz, azaltmamız gerekiyor. Annelerin de duyarlılıklarını üst seviyede tutup bu projede nihai hedefin sürdürülebilir bir yaşam ve bağımlılığın azaltıldığı hatta bitirildiği bir noktaya geleceğimizi düşünüyorum. Ama el ele vermemiz gerekiyor. Sorumlu arayarak çözüme ulaşamayız, Annelerin feraseti ve evlatlarına olan sonsuz sevgileri ile bu mücadeleyi başaracağımıza inanıyoruz” dedi.

 

BROŞÜR DAĞITILDI

 

Konuşmaların ardından Vali Osman Bilgin ve İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından vatandaşlara broşür dağıtılarak projeler hakkında bilgi verildi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ