Öğrencilere ödülleri verildi

12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma günü dolayısıyla Kapaklı Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen İstiklal Marşı'nı gü

GÜNDEM 12.03.2021 17:31:00 0
Öğrencilere ödülleri verildi

Dün saat 14.00’da Kapaklı Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen ödül töreninde konuşan Kapaklı Belediye Başkan Vekili Özgür Cengiz, “Milli Mücadelenin ruhunu ve kararlılığını yansıtan İstiklal Marşımızın kabulünün 100. yılı olan 2021 yılı TBMM tarafından İstiklal Marşı Yılı olarak ilan edildi. İstiklal Marşı, Türk milletinin bir arada, birlik ve beraberlik içinde olmasının en büyük ispatıdır. Vatan ve millet sevgisinin, bağımsızlık ve hürriyet aşkının en güzel ifadesi olan İstiklal Marşımızı bize armağan eden milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u saygıyla anıyorum” dedi.

 

“ÖLMEZ BİR ŞAHESER”

 

Bayrağımız ve onun hürriyetini ebedileştiren İstiklal Marşı’nın milletimizin ruhunu, tarihini ve ideallerini aksettiren ölmez bir şaheser olduğunu vurgulayan Başkan Vekili Cengiz, “İstiklal Marşı ‘Korkma’ seslenişi ile başlar. Buradaki korku ifadesi sıradan bir korku olmayıp her karış toprağı şehit kanları ile yoğrulmuş aziz vatanımızın kaybedilme endişesinin dillendirilmesidir. Bu en olumsuz durumlarda dahi ümitli kalabilmenin bir ifadesidir. Çünkü esaret de ümitsizlik de bize yakışmamaktadır” ifadelerini kullandı.

 

YARIŞMAYA KATILAN ÖĞRENCİLERE TEŞEKKÜR ETTİ

 

Mehmet Akif Ersoy’un İstiklal Marşımızın dizelerinde bu ülkede nefes alan tek kişi kalsa dahi, ülke için umut ışığının sönmeyeceğine, bu ülke alçakların hayasızca istilasından, her ferdinin göğsünü siper etmesi ile nasıl kurtulmuşsa, bundan sonra da aynı anlayışla hareket etmeye devam edeceğine olan inancını belirttiğini ifade eden Cengiz, “Kültür İşleri Müdürlüğümüz tarafından düzenlenen İstiklal Marşı’nı Güzel Okuma yarışmasına katılım sağlayan tüm öğrencilerimize teşekkür ediyor, dereceye girenleri tebrik ediyorum” dedi. Cengiz, Mehmet Akif Ersoy’un ‘Allah bu millete bir daha İstiklâl Marşı yazdırtmasın’ dizeleriyle konuşmasını tamamladı.  Program yarışmaya katılan tüm öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından sona erdi.

 

Haber / Buse SERİN