"Türk Milleti'nin geleceğine ışık tutmaya devam edecek"

12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, "Her mısrasında tarihimiz, medeniyetimiz, ortak değer

GÜNDEM 11.03.2021 15:53:00 0

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, 12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

 

“HAKK'A, YURDUNA VE DİNİNE BAĞLILIĞINI DİLE GETİRDİ”

 

Açıklamasında İstiklal Marşı’nın “Korkma, sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak; Sönmeden yurdumun üstünde tüten en son ocak. O benim milletimin yıldızıdır, parlayacak; O benimdir, o benim milletimindir ancak” dizelerine yer veren Vali Yıldırım, “Millî Mücadele’nin kritik zamanlarının yaşandığı bir sırada Milli Marş Yarışması gündeme gelmişti, Maarif Vekaleti’nin (Milli Eğitim Bakanlığı) düzenlediği yarışmaya 724 şiir katılmıştı, 12 Mart 1921’de Türkiye BüyükMillet Meclisi’nde okunanMehmet Akif Ersoy’un “İstiklal Marşı”  şiiri büyük bir heyecana neden olmuş ve coşkulu alkışlarla Milli Marş olarak kabul edilmişti.  Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşımız’da Kurtuluş Savaşı'nın kazanılacağına olan inancını, Türk askerinin yürekliliğine ve özverisine güvenini, Türk ulusunun bağımsızlığa, Hakk'a, yurduna ve dinine bağlılığını dile getirmiştir” dedi.

 

“BİZLERE ÖRNEK OLMAYA DEVAM EDECEK”

 

İstiklal Marşımızın Batı Cephesi Komutanlığı’na ve diğer komutanlıklara gönderildiğini, Hakimiyeti Milliye Gazetesi’nde, Sebilürreşad Dergisi’nde ve diğer yayın organlarında yayınlandığını, Türk Milleti’ne moral ve cesaret verdiğini kaydeden Vali Yıldırım, “Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşımızı yazmanın yanında Anadolu’yu gezerek camilerden verdiği hutbelerle Milli Mücadeleye destek olmuştur. Kendini milletine, inancına adayan, her zaman vazife aşkı ve sorumluluk şuuruyla hareket eden Mehmet Akif Ersoy, yaşamı ve mücadelesiyle bizlere örnek olmaya, bizleri etkilemeye devam etmektedir” dedi. Her mısrasında tarihimiz, medeniyetimiz, ortak değerlerimiz, vatan ve bayrak aşkı bulunan İstiklal Marşımızın, Türk Milleti’nin geleceğine ışık tutmaya, milli bilinç ve hissiyatı canlandırmaya devam edeceğini dile getiren Yıldırım, “İstiklal Marşı'nın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Milli Marş olarak kabul edilişinin 100. yıldönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını ve İstiklal Marşımızın şairi Mehmet Akif Ersoy'u rahmet, minnet ve şükranla anıyorum” dedi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ