Op. Dr. Kesler, Avrupalı doktoru ağırladı

Obezite Cerrahisinde adından söz ettiren, komşu ülkeler dışında İrlanda, Sırbistan, Malta gibi Avrupa'nın pek çok farklı ülkelerinden gelen obezite hastalarını tedavi eden Özel Optimed Hastanesi Gene

GÜNDEM 13.03.2021 16:32:00 0
Op. Dr. Kesler, Avrupalı doktoru ağırladı

Ameliyatlara gözlemci olarak katılan Dr. Vella, Malta’da bu ameliyatların çok maliyetli olduğunu, hastaların uzun bekleme listelerine maruz kaldığını, Türkiye’nin ise bu konuda oldukça başarılı olduğunu kaydetti.

 

“ELİMİZDEKİ EN BÜYÜK GÜÇ CERRAHİ YÖNTEM”

 

Laparoskopik cerrahi alanındaki hakimiyeti ve tecrübesiyle Dr. Onur Kesler’in Malta’da çok tanındığını ifade eden Dr. Vella, bilgi ve birikiminden yaralanmak için Kesler’i Malta’ya davet etti. Obezitenin dikkat edilmesi gereken hastalıklardan biri olduğunu vurgulayan Onur Kesler de, “Dünyada giderek yaygınlaşan obezite, dünyanın en önemli sağlık sorunlarından biri haline geldi. Obezite, yaşam kalitesini ve süresini önemli derecede etkileyen, yağ miktarının aşırı olduğu kronik (uzun süredir devam eden) bir hastalıktır. Bu noktada elimizdeki en büyük güç cerrahi yöntem” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Buse SERİN