NKÜ'de okçuluk dersi verilecek

Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin, ata sporu okçuluğun daha da yaygınlaştırılması için Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'nda okçuluk sporu derslerinin verileceğini ifade etti.

GÜNDEM 10.03.2021 15:22:00 0
NKÜ

2021-2022 eğitim- öğretim döneminden itibaren, klasik okçuluk ve modern okçuluk derslerini ders olarak öğretmeye başlayacaklarını, yüksekokula öğrencilerin özel yetenek sınavı ile alındığını belirten Şahin, “Bizde bu kontenjan, genel kontenjan, milli sporcu kontenjanı, sporcu özgeçmişi kontenjanı, engelli sporcular kontenjanı ve yabancı uyruklu öğrencilerin toplumu ile oluyor. Bunlara ilave olarak da bu yıl Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde dereceye girmiş pehlivanlarımızı da öğrenci olarak her bölüme 3'er öğrenci olarak almaya başlayacağız” dedi.

 

“ŞEHRİMİZİN VE BÖLGEMİZİN YANINDAYIZ”

 

Sadece yağlı güreşlerle değil, okçuluk sporu dersi de vereceklerini ifade eden Şahin, “Bir diğer ata sporumuz okçuluk, bununla alakalı da çalışmalarımız mevcut. Yine 2021- 2022 eğitim- öğretim döneminden itibaren, inşallah klasik okçuluk ve modern okçuluk derslerini Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'nda seçmeli ders olarak öğretmeye başlayacağız ve bunları öğrenci kardeşimize vermeye başlayacağız. Öğrenci toplumumuzu zaten kurmuştuk. Dolayısıyla bir diğer Ata sporumuz ile ilgili de burada faaliyetler yapmaya başlayacağız. Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi olarak şehrimizin ve bölgemizin yanındayız” dedi.

 

Haber / Buse SERİN