Deprem öldürmez, bina öldürür

Geçtiğimiz ay, İçişleri Bakanlığı tarafından, afetlere hazırlıklı bir Türkiye için toplumda önlem alma kültürü oluşturmayı hedefleyen, bu dönüşümü gerçekleştirmek ve vatanda?

GÜNDEM 10.03.2021 15:19:00 0
Deprem öldürmez, bina öldürür

Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıya Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, İlçe Jandarma Komutanı Serkan Engin, İlçe Emniyet Müdürü Sertan Topkaya, Tekirdağ İl Afet ve Acil Durum Müdürü Recep Erol ile kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri katıldı.

 

“ETKİN BİR ŞEKİLDE DEVAM EDECEK”

 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun talimatlarıyla 2021 yılının “Türkiye Afet Eğitim Yılı” olarak belirlendiğini ve afet eğitim seferberliğinin ilan edildiğini belirten Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, ‘Türkiye Afet Eğitim Yılı’ ilan edilen 2021 yılında afet eğitim faaliyetlerinin daha etkin bir şekilde devam edeceğini söyledi.

 

“HER TÜRLÜ AFETE KARŞI HAZIRLIKLI OLMALIYIZ”

 

Bu eğitimlerle başta deprem olmak üzere ülkemizde sıkça görülen afetlerin öncesi, sırası ve sonrasında yapılacak doğru davranışlar konusunda toplumun bilinçlendirilmesinin hedeflendiğini ifade eden Kaymakam Abban, “Deprem öldürmez, bina öldürür” hatırlatmasında bulundu. Bu eğitimlerle oluşturacakları farkındalık sayesinde vatandaşların bir çivi çakarken, bir binaya girerken dahi afet riskini düşünmesini istediklerini dile getiren Abban, “Her türlü afete karşı hem devlet hem de vatandaş olarak hazırlıklı olmak zorundayız” dedi.

 

GÜN BOYU EĞİTİM

 

Kaymakam Abban, oluşturdukları farkındalık ve yaptıkları çalışmalar dolayısıyla İl AFAD Müdürü Recep Erol ve 8 kişilik ekibi ile AFAD Deprem Simülasyon TIR’ı ekibine teşekkür etti. Gün boyu muhtarlar, İlçe Müftülükleri’ne bağlı personel, din görevlileri ve Çerkezköy Afet Gönüllülerine Afet Farkındalık Eğitimi verildi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU