Fidanlar tüm kadınlar adına toprakla buluştu

Kırklareli Valisi Osman Bilgin, eşi İlknur Bilgin ile birlikte, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen etkinliklere katıldı. Vali Bilgin, etkinlikler kapsamında Mercan Hatıra Ormanı'

GÜNDEM 9.03.2021 11:55:00 0
Fidanlar tüm kadınlar adına toprakla buluştu

Vali Osman Bilgin, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde çeşitli etkinliklere katıldı, ziyaretlerde bulundu.

 

 KADINLAR GÜNÜNÜ KUTLADI

 

İlk olarak Mercan Hatıra Ormanı’nda düzenlenen fidan dikme etkinliğine katılan Vali Bilgin, başta şehit ve gazi anneleri ile eşleri olmak üzere tüm kadınlar adına fidanları toprakla buluşturdu. Fidan dikimi sonrası Vali Bilgin, programa katılan kadınlara çiçek vererek, kadınlar gününü kutladı. Mercan Hatıra Ormanı’nda düzenlenen fidan dikiminden ardından Vali Bilgin, 8 Mart Dünya Kadınlar günü dolayısıyla taksi şoförlüğü yapan İlknur Kurttekin'i çalıştığı taksi durağında ziyaret etti. Vali Bilgin, Kurttekin’in 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutlayarak çiçek verdi.

 

KADES UYGULAMASININ TANITILDIĞI STANTLARI ZİYARET ETTİ

 

Vali Bilgin, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında son olarak İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Birimlerince ve İçişleri Bakanlığınca yürütülen Kadın Acil Destek İhbar Sistemi (KADES) uygulamasının tanıtım ve bilgilendirme çalışmalarının yapıldığı İstasyon Caddesi’nde bulunan stantları ziyaret etti.  Vali Bilgin, stantlarda proje tanıtım faaliyetinde bulunan kadın görevlilere ve KADES projesi ile ilgili bilgi almak için stantları ziyaret eden kadınlara çiçek vererek, kadınlar gününü kutladı.

 

 Haber / Menşure KARDEŞ