Gerenli, kadın emekçilerle kahvaltıda bir araya geldi

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla belediyenin kadın temizlik işçileriyle kahvaltıda bir araya gelen Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli, "Lüleburgaz'ı güzelleştirmek için gün ağa

GÜNDEM 8.03.2021 14:20:00 0
Gerenli, kadın emekçilerle kahvaltıda bir araya geldi

Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli, eşi Aysu Yetim Gerenli ve Belediye Başkan Yardımcısı Leyla Güncer ile birlikte 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında, belediyenin kadın temizlik işçileriyle birlikte kahvaltıda buluştu. Temizlik şantiyesinde kadınlarla birlikte kahvaltı masasına oturan Başkan Gerenli, kadınların her birine tek tek çiçek verdi.

 

“DAHA GÜZEL BİR KENT İÇİN ÇALIŞIYORLAR”

 

Başkan Gerenli, “Kadınların sosyal hakları için verdiği mücadelenin yıl dönümlerinden biri olan 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü koronavirüs salgını önlemleri kapsamında kutladık.  Sabahın erken saatlerinde Lüleburgaz’ın sokaklarını arşınlayarak daha güzel bir kent için temizlik çalışması gerçekleştiren kadın temizlik işçilerimizle bir araya geldik” dedi.

 

KARANFİL VERDİ

 

Şantiyeye gelen kadın çalışanları eşi Aysu Yetim Gerenli ve Lüleburgaz Belediyesi Başkan Yardımcısı Leyla Güncer ile birlikte karşılayan Başkan Gerenli, kadın temizlik işçilerine tek tek karanfil verdi. “Kadınların değeri bir gün değil her gün bilinmeli” diyen Gerenli, “Kadın temizlik işçilerimiz, Lüleburgaz'ı güzelleştirmek için gün ağarmadan yola koyuluyorlar. Tüm kadın çalışma arkadaşlarımın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü bir kez daha kutluyorum” ifadelerini kullandı.

 

KADIN HAKLARININ ÖNEMİNE VURGU YAPTI

 

Öte yandan Başkan Gerenli ve Başkan Yardımcısı Güncer, temizlik şantiyesindeki etkinliğin ardından Lüleburgaz Belediyesi Hizmet Binası’nda bulunan kadın personele de tek tek çiçek verdi. Başkan Gerenli kadın haklarının önemi ve eşitliğine vurgu yaparken personelin 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutladı.

 

Haber / Menşure KARDEŞ