Kadına şiddet uygulayan personel işten çıkarılacak

Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle paylaştığı mesajında, kadına şiddet gösteren personelin belediyedeki işine son verileceğini belirtti. Helvacıoğ

GÜNDEM 7.03.2021 14:13:00 0
Kadına şiddet uygulayan personel işten çıkarılacak

Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü´nü paylaştığı mesajla kutladı.

 

MİNİBÜS VE TAKSİLERDE KADINLARA ÖZEL İNDİRİM

 

Helvacıoğlu, alınan kararla kadına şiddet gösteren belediye personelinin iş akdine son verileceğini bildirdi. Helvacıoğlu ayrıca 8 Mart Pazartesi günü belediyede çalışan kadın personelin idari izinli sayılacağını ifade ederek, şehir içi minibüsler ile taksilerde de kadınlara yüzde 50 indirim uygulanacağını kaydetti.

 

“TÜRKİYE’DE ÖRNEK BİR UYGULAMA”

 

“8 Mart Dünya Kadınlar Günü´nü sözde değil, özde kutlamak istedik” diyen Helvacıoğlu, "Bu anlamda birkaç sürpriz hazırladık. İlk olarak, Keşan Şoförler ve Otomobilciler Odamız, 25 No'lu Keşan Şehiriçi Minibüsçüler Kooperatifimiz ve belediyemiz iş birliğinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü´nde, saat 08.00´den akşam 20.00´ye kadar şehir içi minibüslerimiz ve taksilerimiz yüzde 50 indirim uygulayacak. Sevgiyi, fedakarlığı, üretkenliği ve duyarlılığı temsil eden siz değerli kadınlarımıza bir sürprizimiz daha var; Bugünden itibaren, kadına şiddet gösteren belediye personelinin iş akdine son vererek, Türkiye´de örnek bir uygulama başlatıyoruz” dedi.

 

“KENDİLERİNİ DAHA DA ÖZEL HİSSETSİNLER DİYE”

 

Helvacıoğlu, “Huzurun ve sağlıklı bir toplumun temel taşı olan değerli kadınlarımız, son olarak kadın personelimizi de unutmadık. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü´nde çalışan tüm kadın personelimizi bugünü doya doya yaşasınlar, kendilerini daha da özel hissetsinler diye izne gönderiyoruz. Kıymetli kadınlarımız, sizlerin sahip olduğu her hakkın, milletimizin tüm fertleri için büyük bir güven kaynağı olduğunu ifade etmek istiyorum. Bu duygularla, başta Keşan´ımızın ve ülkemizin olmak üzere tüm dünya kadınlarının 8 Mart Dünya Kadınlar Günü´nü kutluyor, her birinizi saygı, sevgi ve hürmetle selamlıyorum" ifadelerini kullandı.

 

Haber / Menşure KARDEŞ