İsmi Kapaklı'da yaşatılacak

Kapaklı Belediye Meclisi'nin Mart Ayı Olağan Toplantısı'nın 2'nci oturumu bugün saat 14.30'da Kapaklı Atatürk Kültür Merkezi'nde Belediye Başkanı Mustafa Çetin başkanlıÄ?

GÜNDEM 5.03.2021 17:13:00 0
İsmi Kapaklı

Toplantının açılışında konuşan Başkan Çetin, “Dün akşam aldığımız acı haberler tüm ülkede olduğu gibi ilçemizde de büyük bir üzüntüyle karşılandı. Şehitlerimiz var, yaralılarımız var. Bugün yine bir askeri aracın devrilmesi sonucunda yaralı askerlerimizin olduğu haberlerine ulaştık” dedi. Şehitlerimiz için Fatiha okunmasının ardından sözlerini sürdüren Çetin, “Allah rahmet eylesin. Mekanları cennet olsun. Yaralı askerlerimize de acil şifalar diliyoruz” dedi.

 

KOMİSYON RAPORLARI GÖRÜŞÜLDÜ

 

Çetin’in konuşmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Selvi Acet, Levent Nur, Yalçın Hal, Nalan Çolak ve Kazım Doğaç’ın katılmadığı toplantının ilk gündem maddesinde toplumbilimci Ziya Gökalp ve Suriye’nin İdlib kentinde düzenlenen hava saldırısında şehit olan Nihat Kara’nın isminin Kapaklı’da bulunan isimsiz parklara verilmesine ilişkin İmar Komisyonu raporu görüşüldü.

 

İSİMLERİ PARKLARA VERİLDİ

 

Cumhuriyet Mahallesi Tahtacılar Sokak’ta yapımı tamamlanan isimsiz parka ‘Şehit Nihat Kara Parkı’ isminin verilmesi ve İsmetpaşa Mahallesi 53. Sokak’ta bulunan isimsiz park alanına Ziya Gökalp Parkı ismi verilmesi komisyon raporu doğrultusunda oy birliğiyle kabul edildi. Toplantı Yanıkağıl Mahallesi’nde bulunan 3007 Sokak’ın isminin Kılıç Sokak olarak değiştirilmesi talebine ilişkin İmar Komisyonu raporunun görüşülmesi ile devam etti. İlçe sınırları içerisinde Kılıç Sokak isminin bulunması nedeniyle 3007 Sokak’ın isminin Kılıçlar Sokak olarak değiştirilmesi oy birliğiyle kabul edildi.

 

OY BİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ

 

İşyerinde uğradığı bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybeden Kader Balcı’nın isminin kadın cinayetlerine karşı farkındalık oluşturmak ve isminin ilçede yaşatılması adına Atatürk Mahallesi Koru Sokak üzerinde yer alan parka verilmesine ilişkin komisyon raporu da mecliste oy birliğiyle kabul edildi. Gündem maddesiyle ilgili konuşan Başkan Mustafa Çetin, “Üzücü bir durum, ilçemiz açısından. Ama maalesef böyle bir olayı yaşadık. Bu ismi verdikten sonra biliyorum ki birkaç yıl sonra bunun neden verildiği unutulacak. Ama bunun unutulmaması için belki orada bir farkındalık yaratmak açısından Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün bu parkı özel tasarlaması gerekiyor belki” dedi.

 

KOMİSYON ÇALIŞMALARI DEVAM EDECEK

 

Toplantının bir sonraki gündem maddesinde Plan ve Bütçe Komisyonu’nun mülkiyeti belediyeye ait olan İnönü Mahallesi 1871 parsel nolu 4687 metrekare arazi vasfındaki taşınmazın satışa çıkarılmasına ilişkin raporu görüşülerek, konunun daha ayrıntılı incelenebilmesi için komisyon çalışmalarına devam etmesine oy birliğiyle karar verildi.

 

 

CHP RET OYU KULLANDI

 

Mülkiyeti belediyeye ait olan Yanıkağıl Mahallesi 1220 parsel 19 bin metrekare tarla ile Bahçeağıl Mahallesi 1203 parsel 9 bin 500 metrekare tarlanın 5 yıl süreyle tarım arazisi olarak kullanılmak üzere kiralanması ve Bahçeağıl Mahallesi Köyyolu Sokak 61/2 nolu 21.90 metrekarelik işyerinin, Dumlupınar Caddesi arasında kalan parkların 2 adet halı saha ve tesis binasının Cumhuriyet Mahallesi Mithatpaşa Caddesi 573 ada, 1482 ada ve 821 adanın arasında kalan park alanındaki 1 adet halı saha ve tesis binasının, Cumhuriyet Mahallesi Dumlupınar Caddesi ile Ceyhun Sokak arasında kalan Alibaba Parkı’nda bulunan 1 adet büfenin açık teklif usulüyle 5 yıl süreyle kiralanması komisyonda oy çokluğuyla kabul edilirken, CHP’li komisyon üyeleri halı sahaları ihale kapsamı dışında bırakılması ve Kapaklı halkına ücretsiz hizmet vermesini istedikleri için ret oyu kullandıklarını belirtti. Komisyon raporu mecliste de oy çokluğuyla kabul edildi.

 

“O GÜN DE BU HASSASİYETİ GÖSTERMELERİNİ İSTERDİM”

 

AK Partili Meclis Üyesi Metin Kanat “Bu halı sahalar geçmiş dönemde büyükşehir belediyesi tarafından yapıldı ama belediyemize teslim edilmediği için tamir ve tadilatlarını yapamadık. Bu halı sahalar atıl durumda kaldığı zaman müdahale etmeyen Cumhuriyet Halk Partisi meclis üyeleri bugün o halı sahalar korunmak amacıyla kiraya verilmek istendiğinde karşı çıkıyor. Küçük halı sahalar tabi ki çocuklar tarafından ücretsiz olarak kullanılacak. Ama geri kalanları mecbur kiralayacaksınız ki korunsun. Yoksa atıl kalır ve belediyeler zarar ederler. Ben CHP’li meclis üyesi arkadaşlarımın o gün de bu hassasiyeti göstermelerini isterdim” dedi. CHP’li Meclis Üyesi Halil İbrahim Erkan da “2018’in son aylarında bu halı sahalar protokol eşliğinde Kapaklı Belediyemize devredildi. Bunu araştıralım. Belki ben yanlış biliyorumdur, belki de Metin kardeşim yanlış biliyordur. Önümüzdeki mecliste ben bunun araştırmasını yapacağım. Bizim buradaki amacımız bu tip küçük halı saha gibi yerler çocuklarımızın oynayacağı alanlar. Bunları kiraya verirsek, bunları kiralayacak kişi kar amacı güdeceği için, çocuklarımız buralara paralı gidecek. Bunlar amme hizmeti” dedi.

 

“ÇOĞALTABİLECEĞİMİZ KADAR ÇOĞALTACAĞIZ”

 

Başkan Mustafa Çetin de konuyla ilgili bilgi vererek “Seçimlere 2-3 ay kala Kadir ALbayrak ile İrfan Mandalı’nın ortak bir devir teslimi var. Ama belediyede bu tesislerin kime zimmetleneceği o dönemde atlatılmış. Biz de göreve geldiğimizde o yoğunluk içerisinde fark ettiğimizde zaten yapacak da bir şey kalmamıştı. Ruhsatlandırılmasıyla ilgili bazı problemler vardı. O süreçlerde biraz zaman kaybettik. Bir tanesi Bahçeağıl’da. Muhtarımız onu kontrol altında tutuyor, orada bir sorun yok. Pınarça Mahallesi’nde ve Karaağaç’taki 2 tesisimizde sıkıntı var. Pınarça Mahallesi’ndeki zaten çok küçük. Karaağaç’taki de çok büyük diyemem. Büyükler oynayamıyorlar. Karaağaç’takinin yanına bir de büyük yaptık. Komple tesis olacak. Kiraya verdiğimizde küçüğünden bedel almaz ama büyüğü bir şekilde paralı yapmak zorundayız. 5 tanesini de okulların bahçesine yaptık. Bunların gündüz çocuklar ücretsiz kullansınlar, akşamları da okul aile birliği bunları kiraya versin okulların ihtiyaçları karşılansın dedik. Zaten tesisleri çoğaltabileceğimiz kadar çoğaltacağız. Çoğalınca rekabetle birlikte fiyatlar da düşecek” dedi. İlgili gündem maddesinin oy çokluğuyla kabul edilmesinin ardından Kazak Gölü Mesire Alanı’nda bulunan kır lokantası ve kullanım alanının kiralanması konusunda komisyonun aldığı karar oy birliğiyle kabul edilirken, Türkiye Kalite Derneği’ne üye olunmasını konusunda komisyonun aldığı karar da oy birliğiyle kabul edildi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU