Kapaklı Belediye Meclisi toplandı

Kapaklı Belediye Meclisi'nin Mart ayı olağan toplantısı bugün saat 14.00'da Kapaklı Atatürk Kültür Merkezi'nde Belediye Başkanı Mustafa Çetin başkanlığında yapıldı.

GÜNDEM 2.03.2021 16:45:00 0
Kapaklı Belediye Meclisi toplandı

Toplantının açılışında konuşan Başkan Çetin, pazartesi akşamı kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı açıklamalarla beraber kontrollü normalleşmeye geçildiğini belirterek “Biz de belediye olarak 2 Mart itibariyle sabah 08.00’da mesaimize başlayıp akşam saat 17.00’a kadar normal mesai sürecine geçtik” dedi. Tekirdağ’ın Türkiye genelinde turuncu renkle tabir edilen riskli bir bölge olarak tanımlandığını ifade eden Çetin, “Bu normalleşme süreciyle beraber hepimize ayrı ayrı görevler düşmekte. Sabah birkaç esnafımıza hem hayırlı olsun dileklerimizi ilettik hem de riski yineledik. Tekrar kırmızıya dönmek istemiyor isek, hatta Kapaklı olarak, tüm siyasi partiler, meclis üyeleri, sivil toplum örgütleri, esnafımızla beraber ‘maviye nasıl döneriz’, bunun mücadelesini birlikte vermemiz, bunun tedbirini birlikte almamız gerektiğini düşünüyorum” dedi.

 

“HEPİMİZE GÖREV DÜŞÜYOR”

 

Pandemi sürecinin uzun bir süreç olduğunu, bu süreçte esnafın yorulduğunu, ekonomik anlamda zorluklar yaşadığını söyleyen Çetin, “Bu ekonomik sıkıntılar bir şekilde belediyemize de olumsuz yansıyor ve hem esnek çalışmanın getirdiği zorluklardan dolayı hem de ekonomik bazı sebeplerden dolayı maalesef sıkıntılarımızı biz de yaşıyoruz. Bu süreç tüm dünyayı etkileyen bir süreç. Ama bilinçli yaklaşarak bu sorunu minimize etmek ve en az hasarla atlatmak için hepimize görev düşüyor” dedi. Kapaklı Kaymakamı Bülent Hamitoğlu ile birlikte sık sık organize sanayi bölgesindeki kuruluşları ziyaret ettiklerini belirten Çetin, “Sanayi bölgesinde yaşıyoruz ve sanayinin kendi içinde dinamikleri var. Oradaki bir sirkülasyon bir şekilde bize de siyaret ediyor ve dolayısıyla bu risk oradan bu tarafa da bir şekilde aktarılabiliyor. Ancak yaptığımız incelemelerde, denetimlerde Organize Sanayi Bölgesi’ndeki kuruluşlarımızın birçoğunun gerçekten önemli tedbirler aldıklarını, bilinçli bir şekilde bu konuya eğildiklerini görüyoruz” diye konuştu. Eldeki verilere bakıldığında Kapaklı koronavirüsün yoğunluklu olarak daha çok yakın çevrelerde görüşmelerde, temaslarda yayıldığının ortaya çıktığını söyleyen kaydeden Başkan Mustafa Çetin, “Kahvehaneler açılıyor, kafeler açılıyor, oturacağımız alanlarda dikkat etmemiz gerekiyor. Bu rahatlama bizi daha sonra tekrar kırmızıya dönüştürmemesi açısından bu konuyu paylaşmak istedim” ifadelerini kullandı.

 

“BAŞVURULAR TAMAMLANINCA DAĞITIMINA BAŞLANACAK”

 

Pandemi nedeniyle işyeri kapanan veya paket servis yapmak durumunda kalan esnaflara belediye tarafından tek sefere mahsus olmak üzere 2 bin TL yardım kararı aldıklarını anımsatan Çetin, “Bugüne kadar 72 esnafımız resmi müracaatta bulunmuş. Belki duyurulmamış olabilir diye düşünerek bir kez daha yinelemek istiyorum. Müracaatlarımızın tamamlanması sonrasında komisyonumuz bunları biran önce işleme koyup dağıtımına başlayacak” dedi.

 

OYBİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ

 

Başkan Çetin’in konuşmasının ardından gündeme geçildi. Yalçın Hal, Nalan Çolak, Selvi Acet’in katılmadığı toplantıda açılış ve yoklamanın ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. 2 ek gündem maddesi ve 2 adet önergenin gündeme alınmasının ardından toplantının ilk gündem maddesinde Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün Cumhuriyet Mahallesi 467 ada 12 parselde bulunan 262 metrekarelik belediye hissesinin satışının yapılması konulu yazısı görüşülerek oybirliğiyle kabul edildi. Toplantının ikinci gündem maddesinde Tekirdağ Valiliği Kadastro Müdürlüğü tarafından sunulan 19.02.2021 tarih 521616 sayılı yazısı ile Kapaklı Yanıkağıl ve Karlı Mahallesi’nde 3402 Sayılı Kadastro Kanunu hükümleri gereğince Kadastro işlemlerinde kadastro ekipleriyle görev yapmak üzere her mahalle için 6 kişiden oluşan bilirkişi seçiminin yapılması konusu görüşüldü. Bilirkişi seçimlerinin yapılmasının ardından İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’nün 1 adet boş kadroda unvan ve derece değişikliği yapılması konulu yazısı görüşülerek oybirliğiyle kabul edildi.

 

SÖZLEŞMELİ PERSONELİN ÜCRETİ BELİRLENDİ

 

İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’nün 2 adet dolu kadroda derece değişikliği yapılması konulu yazısının görüşülerek oybirliğiyle kabul edilmesinin ardından İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’nün yazısına istinaden tam zamanlı sözleşmeli personel olarak çalıştırılacak olan 1 adet ekonomistin aylık çalışma ücreti de ‘tabanın yüzde 14 üstünde’ şeklinde oybirliğiyle karara bağlandı. Belediye mülkiyetinde bulunan Kapaklı İlçesi, İnönü Mahallesi 1871 parsel nolu 4.687 metrekare arazi vasfındaki taşınmazın satışa çıkarılması hususunun Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilmesinin ardından

 

BAŞKAN ÇETİN VEKİL TAYİN EDİLDİ

 

Mülkiyeti belediyeye ait Yanıkağıl Mahallesi 1220 parsel ve  Bahçeağıl Mahallesi 1203 parseldeki tarlaların Açık Teklif Usulü ile 5 yıl süre ile tarım arazisi olarak tarım faaliyetlerinde kullanılmak üzere kiralanması, Bahçeağıl Mahallesi, Köy Yolu Sokak 61/2 nolu  işyerinin, Karaağaç Mahallesi 250 nolu adanın güneyindeki Gazeteci Uğur Mumcu Caddesi ile Büyük Dumlupınar Caddesi arasında kalan park alanındaki 2 adet  halı saha ve tesis binasının, Cumhuriyet Mahallesi, Mithatpaşa Caddesi 573 ada 1482 ada ve 821 adanın arasında kalan park alanındaki 1 adet  halı saha ve tesis binasının, Cumhuriyet Mahallesi, Dumlupınar Caddesi ile Ceyhun Sokak kesişindeki Ali Baba Parkında bulunan 1 adet  büfenin açık teklif usulü ile 5 yıl süreyle kiralanması konusunun Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilmesinin ardından, Kapaklı Belediyesi Personel A.Ş.’nin 8 Mart tarihinde yapılacak olan Olağan Genel Kurul toplantısında Kapaklı Belediyesi’ni temsil etmek ve gündemdeki maddeleri karara bağlanması için oy kullanmaya Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin vekil tayin edildi.

 

İŞLETME HAKKI 5 YILLIĞINA KİRAYA VERİLECEK

 

Toplantının bir sonraki gündem maddesinde de Kazak Gölü Mesire Alanı’nda bulunan 1 adet kır lokantasının işletme hakkının açık teklif usulü ile 5 yıl süre ile kiralanması konusu görüşülerek Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Toplantının 10’uncu gündem maddesinde de kalite ve gelişim çalışmalarının sağlanması için Kapaklı Belediyesi’nin Türkiye Kalite Derneği’ne (KALDER) üyeliğinin gerçekleştirilmesi konusu görüşülerek Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Meclis toplantısı Kapaklı’da işyerinde öldürülen Kader Balcı’nın isminin isimsiz bir sokağa veya parka verilmesine ilişkin gündem maddesi de İmar Komisyonu’na havale edildi. Yanıkağıl Mahallesi’nde bulunan 3007 Sokak’ın isminin Kılıç olarak değiştirilmesi talebi de İmar Komisyonu’na havale edildi. Gündem maddelerinin karara bağlanmasının ardından ilk oturum sona ererken, toplantının 2’nci oturumunun 5 Mart Cuma günü saat 14.30’da yapılması kararlaştırıldı.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU