Kent Ormanı'nda çalışmalar devam ediyor

Lüleburgaz Kent Ormanı'nda çalışmalar devam ediyor. Belediye Başkanı Dr. Murat Gerenli, Park ve Bahçeler Müdürü Hüseyin Becerenel ile birlikte devam eden çalışmaları inceledi.

GÜNDEM 2.03.2021 16:39:00 0
Kent Ormanı

Kent Ormanı’nda vatandaşların rahat, huzurlu bir şekilde ailecek gelip zamanlarını geçirebileceği çok güzel bir mesire alanı yaratmaya çalıştıklarını belirten Park ve Bahçeler Müdürü Hüseyin Becerenel, “Bunun için de bütün ekiplerimiz var gücüyle çalışıyor. Hem ormanın doğal yaşamına uygun bir şekilde hareket ediyoruz, kentimize çok güzel bir piknik alanı kazandırmak için elimizden geldiğince çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

“ÇALIŞMALARI HIZLA YAPIYORUZ”

 

Kent Ormanı’nın sözleşmesinin 9 Eylül’de imzalandığını hatırlatarak, çalışmaların hızla yapıldığını söyleyen Başkan Gerenli de, “Kent Ormanı’nın öncelikle yolunu yaptık. Sonra çevresini kapatarak güvenli bir alan haline getirmeye başladık. Daha sonra altyapıyla ilgili çalışmalarımız başladı. Temiz su, atık su, elektrik ve fiber optik kablo dahil altyapı çalışmalarını hızla yapıyoruz. Kent Ormanı’nda Lüleburgaz halkına ilk kazandırılacak yer piknik alanı. Şu aşamada sevgili çalışma arkadaşlarım yoğun bir şekilde işaretlenmiş ağaçları budayarak daha geniş, ferah bir alan yaratabilmek adına çalışıyor. Bizim öncelikli olarak piknik alanı olarak düşündüğümüz alanı düzenliyorlar. Bunun ötesinde çok kısa bir süre içerisinde projeleri hazırlandı. Lokanta ve kır kahvesi ile ilgili çalışmalarımız başlayacak. En büyük isteğimiz bu yıl içerisinde Lüleburgaz halkına buranın kapılarını açmak. Önümüzdeki yaz aylarından itibaren, pandemide de rahatlamayı sağlarsak, burada temiz hava içerisinde florasını ve faunasını koruduğumuz bu 973 dönümlük yerde öncelikli olarak boş zamanlarımızda doğayla iç içe zaman geçirmeyi sağlayacağız” şeklinde konuştu.

 

“5 YILLIK PROGRAM HAZIRLANDI”

 

Başkan Gerenli, Kent Ormanı’nda macera parkurundan festival alanına, kır bahçesinden piknik alanına kadar çok sayıda alanın bulunacağını, bu çalışmaların 5 yıllık bir çalışma programı dahilinde kademe kademe yapılacağını belirterek “5 yıla böldüğümüz bir çalışma programı planladık. Hemen arkasından bir festival alanı yapılacak. Daha sonra özellikle de izcilik kulübü için yerlerimiz olacak. TEMA’yla, roteryenlerle, diğer gönüllülerle çalışmalarımız var. Burada hatıra ormanları, daha genişletilmiş ağaçlandırma çalışmaları yapmaya devam edeceğiz. Arkasından macera parkı ve spor alanları yapacağız. Basketbol, futbol gibi spor alanlarını doğa içerisinde doğal ortamı bozmadan yapacağız. Çocuklarımıza doğa sevgisini kazandırabileceğimiz alanlar. İleriki yıllarda burada kamplar yapılabileceğini düşünüyoruz. Bununla ilgili çalışmalarımız var. Çocuklarımız doğa kamplarını burada yapacaklar. Burada doğayı tanıyacaklar. Burayı yoğun bir şekilde Lüleburgaz halkının kullanacağı güzel bir alan haline getireceğiz” dedi.

 

Haber / Yener AKBABA