Marmara'yı temsil edecek Türk Bayrağı, Edirne'den yola çıktı

18 Mart Çanakkale Zaferinin 106'ncı yıl dönümü ve Şehitler Günü'nde Çanakkale Şehitler Abidesi'nde Marmara Bölgesi'ni temsilen göndere çekilecek Türk bayrağı, Edirne'den törenle yola Ã

GÜNDEM 2.03.2021 16:28:00 0
Marmara

Edirne Valiliği önünde düzenlenen törende Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin Özbaş; “Gençlerimizde var olan ancak her daim işlenmesi gereken Milli hasletlerin, İstiklal, istikbal ve bayrak sevgisinin tarih bilinci geliştirilmesi amacıyla “Anadolu gönül yolu” etkinliği düzenlenmiştir. Bu kapsamda Edirne’den yola çıkacak bayrağımız sırasıyla Kırklareli, Tekirdağ, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu Bilecik, Yalova, Bursa ve Balıkesir illerine teslim edilecek ve son olarak 18 Mart Çanakkale Zaferinin 106. yıl dönümü kutlamalarında Marmara bölgesini temsilen Şehitler Abidesine çekilecektir” ifadelerini kullandı.

 

 

“BAĞIMSIZLIK, BİRLİK VE BÜTÜNLÜĞÜMÜZÜN TİMSALİ”

 

Edirne Valisi Ekrem Canalp, “Bu bayrak benim milletimin bağımsızlığının devletimin bütünlüğünün timsalidir. Bağımsızlık, birlik ve bütünlüğümüzün timsali olan bu bayrağı sizlere teslim ediyorum” diyerek,  Marmara Bölgesi’ni temsil eden bayrağı Kırklareli’ne götürmek üzere Enes İnanç'a teslim etti.

 

MARMARA BÖLGESİ’Nİ TEMSİL EDECEK

 

Kırklareli Valiliği İl Temsilcisi’nden sonra bayrak etkinlik kapsamında sırasıyla Tekirdağ, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu, Bilecik, Yalova, Bursa, Balıkesir illerine teslim edilecek. Bayrak son olarak Çanakkale Valiliği'ne iletilecek. Bayrak 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 106'ncı yıldönümünde, Çanakkale Şehitler Abidesi'nde yapılacak törenle Marmara Bölgesi'ni temsilen göndere çekilecek.

 

Haber / Yener AKBABA