Vali Yıldırım, Şarköy'de ziyaret ve incelemelerde bulundu

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Şarköy'e gitti. Şarköy Hükümet Konağı önünde Şarköy Kaymakamı Şenol Kaya, Şarköy Belediye Başkanı A

GÜNDEM 26.02.2021 17:33:00 0
Vali Yıldırım, Şarköy

Hükümet Konağı ziyaretinin ardından Şarköy İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne geçen Vali Yıldırım, İlçe Emniyet Müdür Vekili Erdal Akkoyun’dan Şarköy’ün emniyet ve asayişi hakkında bilgi aldı.

 

ESKİ HASTANE BİNASINDA İNCELEMELER YAPTI

 

Vali Yıldırım, daha sonra Şarköy Devlet Hastanesi’nin yeni binasına taşınmasından sonra bir kısmı İlçe Sağlık Müdürlüğü olarak kullanılan Eski Hastane Binası’nı ziyaret etti. İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne tahsisi planlanan binayı gezen Vali Yıldırım, yapılan çalışmalar hakkında Kaymakam Kaya’dan bilgi aldı. İlçe Sağlık Müdürlüğü’nü de ziyaret eden Vali Yıldırım,  İlçe Sağlık Müdürü İsmail Sertkaya ile görüştü.

 

 

ŞEHİTLER ABİDESİ’Nİ ZİYARET ETTİ

 

Sonrasında Vali Yıldırım, Şarköy Çanakkale Şehitler Abidesi’ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Çanakkale Şehitler Abidesi ziyaretinin ardından Vali Yıldırım, geçmişte hükümet konağı olarak da hizmet veren Eski Mürefte Hastanesini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

 

 

RESTORASYON SÜRECİ İLE İLGİLİ BİLGİ ALDI

 

Vali Aziz Yıldırım, Şarköy ziyareti sırasında 21 Mart 2018 tarihinde YİKOB tarafından restorasyon işlemine başlanılan ve 3 Mart 2020’de restorasyon işlemi biten Halk Eğitim Merkezi’ni ziyaret etti. Halk Eğitim Merkezi’ni gezen Vali Yıldırım, yetkililerden restorasyon süreci ile ilgili bilgi aldı. Vali Yıldırım’a ziyaretleri sırasında Şarköy Kaymakamı Şenol Kaya, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Osman Kılıç, Şarköy Belediye Başkanı Alpay Var eşlik etti.

 

 

GÜZELKÖY CAMİİ’Nİ ZİYARET ETTİ

 

Vali Aziz Yıldırım, Şarköy ziyareti sırasında restorasyon işlemi Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ve Mart ayında ibadete açılması planlanan tarihi Güzelköy Camii’ni ve cami yanındaki ahşap konutu ziyaret etti. Güzelköy Camii’ni ve yanındaki ahşap konutu gezen Vali Yıldırım, yetkililerden restorasyon süreciyle ilgili bilgi aldı. Vali Yıldırım’a ziyaretleri sırasında Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Şarköy Kaymakamı Şenol Kaya, İl Jandarma Komutanı Kd. Alb. Osman Kılıç, Şarköy Belediye Başkanı Alpay Var eşlik etti.

 

FABRİKA ZİYARETLERİNDE BULUNDU

 

Hoşköy Mahallesi’nde 34 bin metrekare arazi üzerinde bin 650 metrakare kapalı alanda 22 personelle aylık 15 bin ton civarında imalat kapasitesi olan balıkçıların ihtiyacı olan her türlü ağı üreten Eska Balık Ağı Yapım Fabrikası’nı da ziyaret eden Vali Yıldırım, Tesis Müdürü Mustafa Pakyürek’ten fabrika hakkında bilgi aldı. Fabrika ziyaretleri kapsamında Özkaynak Maden Suyu Firması’nın Tesisi’ni de ziyaret eden Vali Yıldırım, Firma sahibi Seyfullah Koçyiğit ile birlikte tesisi gezdi. Vali Yıldırım’a ziyaretleri sırasında Şarköy Kaymakamı Şenol Kaya, İl Jandarma Komutanı Kd. Alb. Osman Kılıç, Şarköy Belediye Başkanı Alpay Var eşlik etti.

 

ŞEHİT AİLESİNİ ZİYARET ETTİ

 

Şarköy ziyareti sırasında eski eşinin ablası Ayşe Almış ve kızı ile birlikte yaşayan Sevinç Üstün’ü de ziyaret etti. Sevinç Üstün ve kızı ile sohbet eden Vali Yıldırım, “Devletimiz her zaman yanınızda” dedi. Vali Yıldırım’a ziyaretleri sırasında Şarköy Kaymakamı Şenol Kaya, İl Jandarma Komutanı Kd. Alb. Osman Kılıç, Şarköy Belediye Başkanı Alpay Var eşlik etti. Vali Yıldırım, Şarköy ziyareti kapsamında son olarak 14 Temmuz 2011 tarihinde Diyarbakır Silvan’da şehit olan Jandarma Komando Er Gökhan Kaplan’ın ailesini ziyaret etti. Kuran-ı Kerim okunarak dua edilen ziyarette Vali Yıldırım, şehidimizin ailesiyle yakından ilgilenerek “Sizler bize şehidimizin emanetisiniz bizler, her zaman şehit ailelerinin yanındayız” ifadelerini kullandı. Vali Yıldırım’a ziyaretleri sırasında Şarköy Kaymakamı Şenol Kaya, İl Jandarma Komutanı Kd. Alb. Osman Kılıç, Şarköy Belediye Başkanı Alpay Var eşlik etti.

 

Haber / Buse SERİN