Bakan Soylu, Tekirdağ'a yapılacak yatırımları açıkladı

AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri Mustafa Yel ve Çiğdem Koncagül, AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan, ve ilçe başkanları, Ankara temasları kapsamında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'y

GÜNDEM 26.02.2021 14:45:00 0
Bakan Soylu, Tekirdağ

Ankara’da temaslarda bulunan AK Parti heyeti, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile görüştü. Burada Tekirdağ heyeti ile toplantı yapan Bakan Soylu, Tekirdağ’a yapılacak yatırımları sıraladı. AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan, ziyaret hakkında yaptığı açıklamada, yatırımlar hakkında bilgilendirmede bulundu.

 

KAPAKLI’YA YENİ EMNİYET BİNASI KAZANDIRILACAK

 

İlk olarak Kapaklı’ya yeni bir emniyet binası yapılması yönündeki taleplerini Bakan Soylu’ya ilettiklerini belirten AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan, bu talebin Bakan Soylu tarafından olumlu karşılandığını aktardı. Özcan, emniyet binası ile birlikte Karaağaç Mahallesi’ne yeni bir jandarma karakolu yapılması için de en kısa zamanda çalışmalara başlanacağını söyledi. Bakan Soylu’nun açıkladığı bir diğer yatırımın ise Marmaraereğlisi’nin depremde hasar gören Hükümet Konağı’nın yıkılarak, kaymakamlık binası ve emniyet müdürlüğü binasını da barındıran bir kompleks inşaatının yapılması olduğunu aktaran Özcna, gerekli değerlendirmelerin ardından çalışmalara başlanacağını açıkladı.

 

ÇORLU’DA GENİŞ KAPSAMLI TOPLANTI YAPILACAK

 

Mestan Özcan, Bakan Soylu’nun Çorlu’ya ayrı bir önem verdiğini belirterek, iki hafta içerisinde Çorlu’da geniş kapsamlı bir güvenlik toplantısı yapılacağını ve Çorlu'nun tüm sorunlarının bu toplantıda ele alınacağını açıkladı. Söz konusu güvenlik zirvesinde Çorlu’da güvenlik hizmetlerinin daha da arttırılması ve ilçenin huzur yönünden daha da iyi olması için önlemlerin alınması yönünde kararlar alınacağını ifade etti.

 

 

11 İLÇEDE GÜVENLİK İHTİYAÇLARI GİDERİLECEK

 

Malkara’daki emniyet binasının fiziki yetersizliğini de Bakan Soylu’ya ilettiklerini kaydeden İl Başkanı Özcan, “Sayın Bakanımız hızlıca bir çalışma yapılması, gözden geçirilmesi, yeni yer tespiti ve bina çalışmalarının yapılması talimatlarını verdi” ifadelerini kullandı. Bakan Soylu’nun Hayrabolu’ya da emniyet müdürlüğü ve kaymakamlık binasının aynı yerde olduğu bir kompleksin yapılacağı müjdesini verdiğini belirten İl Başkanı Özcan, “Bunlarla birlikte Tekirdağ’ın 11 ilçesinin güvenlik hizmetleri hususlarında ihtiyaçları giderilerek, bu konuda her ilçe için ayrı ayrı ayrıntılı çalışmalar yapılacak” dedi.

 

“OLDUKÇA VERİMLİ GEÇTİ”

 

Ankara temasları sonrası konuşan İl Başkanı Mestan Özcan, “Hamdolsun Ankara’daki ziyaretlerimiz bizim için oldukça verimli geçti. Şehrimiz için birçok bakanlıktan aldığımız ve birbiri ardına açıkladığımız onlarca müjdeyi hemşehrilerimizle paylaştık. Son olarak İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu ile bir görüşmemiz oldu. Kendilerine ilçelerimizin ilgili sorunlarına tek tek ilettik. Sağ olsunlar hepsini ayrı ayrı dinleyerek hiçbir isteğimizi geri çevirmediler. Biz de bu hayırlı haberlerle şehrimize dönüyoruz. Yorulmadan, gece gündüz demeden çalışmaya devam edeceğiz İnşallah. Bütün bu müjdeleri almamızda emeği geçen, başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Meclis Başkanımız Sayın Mustafa Şentop hocamıza, şehrimiz Milletvekilleri Sayın Mustafa Yel ve Çiğdem Koncagül’e ve emeği geçen diğer herkese şükranlarımı sunuyorum. Memleketimiz için hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Yener AKBABA