Darıcı: Kapalı olan işletmeler bitme noktasına geldi

İYİ Parti Süleymanpaşa İlçe Başkanı Ali Darıcı, iş yerleri kapalı esnafın bitme noktasına geldiğini ifade ederek "Esnaf açıklama bekliyor. Restoranı açık iktidar partisi Tekirdağ İl B

GÜNDEM 24.02.2021 14:41:00 0
Darıcı: Kapalı olan işletmeler bitme noktasına geldi

Esnafın sıkıntılarını dile getiren Darıcı, “Devletine olan vatandaşlık görevini her zaman yerine getiren vatandaşlarımız bu zor zamanlarda maalesef ki sosyal devleti yanında göremedi. Pandemi sürecinde alınan kararlar gereğince, gerek tam, gerekse de yarım kapanan, kısıtlamalar çerçevesinde kapanmasa da ciddi gelir kaybına uğrayan başta kahvehaneciler, kafeler, restoranlar ve lokantalar gibi birçok esnafımızın ve çalışanlarının dayanacak gücü kalmadı” dedi.

 

“KAPALI OLAN İŞLETMELER AÇILMALI”

 

Pandemi nedeniyle kapalı olan işletmelerin dayanacak gücünün kalmadığını söyleyen Darıcı, “Bu işletmeler bu illet bitecek diye kapandı. Görünen o ki bu işletmelerin kapanması bu illeti bitirmedi, ancak kapanan işletmeler bitme noktasına geldi” dedi. Bu günlerde siyasi parti kongreleri tüm hızıyla yapılırken, aynı zamanda, kayak merkezleri, otel restoranları, AVM'ler, bankalar ve dinlenme tesisi adı altındaki işletmelerin birçoğunun hiçbir sosyal mesafe kuralına dahi uymadan faaliyetlerine devam ettiğini ifade eden İlçe Başkanı Darıcı, mağdur olan işletmelerin gerekli önlemlerin alınması şartı ile acilen açılmasını talep ettiklerini dile getirdi.  Darıcı, “Süleymanpaşa esnafımızı dinliyoruz. ‘AK Parti İl Başkanı Mestan Özcan'ın restoranı açıkken biz niye kapalıyız’ diye soruyor. Sayın Özcan'ın dükkanı açıkken diğerlerinin niye kapalı olduğunu anlamış değiliz. Sayın Özcan çıksın bunu Süleymanpaşa esnafına anlatsın. Belki yasal hakkı olduğunu söyleyecektir ama zor durumdaki esnafın suçu ne” dedi.

 

Haber / Yener AKBABA