Belediye, Kedi Oteli konseptini hizmete sundu

Sokak hayvanları ile ilgili yeni projeler üreten Süleymanpaşa Belediyesi, çok sayıda kedinin rahatça barınabilmesi amacıyla Kedi Oteli konseptini geliştirerek, hizmete sundu. Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, â€?

GÜNDEM 23.02.2021 16:41:00 0
Belediye, Kedi Oteli konseptini hizmete sundu

Süleymanpaşa Belediyesi, sokak kedileri için yeni bir konsepti hayata geçirdi.

 

KEDİ EVLERİ ZARAR GÖRMÜŞTÜ

 

Daha önce sokak kedileri için kedi evleri imal edip şehrin dört bir yanına yerleştiren Süleymanpaşa Belediyesi, bu kedi evlerinin, köpeklerin saldırısına maruz kalması ve bazı vatandaşlar tarafından konuldukları yerlerden sökülüp atılması gibi nedenlerden dolayı yeni bir kedi barınma alanı üreterek sokak kedilerinin Süleymanpaşa’da güvenle yaşayabilmeleri için çalışma yaptı.

 

KURU MAMA TAKVİYESİ DE YAPILDI

 

Çok sayıda kedinin rahatça barınabileceği Kedi Oteli konseptini geliştiren Süleymanpaşa Belediyesi, geliştirilen projeyi Fen İşleri Müdürlüğü atölyelerinde imal etti. Üretilen ilk Kedi Oteli yerine yerleştirilerek sokak kedilerini hizmetine sunulurken, kediler için kuru mama takviyesi de yaptı.

 

“BİRÇOK NOKTAYA YERLEŞTİRECEĞİZ”

 

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, yaptığı açıklamada, “Sokaktaki kedi dostlarımız için belediye atölyemizde imal ettiğimiz yeni nesil kedi evlerinin ilkini hizmete sunduk. Yalnızca kedilerin girebileceği şekilde tasarladığımız kedi evinin, 20’ye yakın dostumuzun güvenli şekilde barınma ve beslenme ihtiyacına cevap verebilecek nitelikte olması bakımından, ‘Kedi Oteli’ konseptinde olduğunu söylemek yanlış olmaz. Bu konsepti yaygınlaştırarak şehrimizin birçok noktasına yerleştireceğiz” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Yener AKBABA