Dijital TIR'ın 2'nci durağı Tekirdağ

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından Türkiye'nin milli, tarihi, kültürel, bilimsel ve teknolojik zenginliklerinin dijital sunumlarla anlatılması amacıyla hayata geçirilen 'Dijital TIR' ilk d

GÜNDEM 22.02.2021 14:20:00 0
Dijital TIR

Türkiye’nin gelecek vizyonuna katkıda bulunma amacıyla başlatılan proje kapsamında dijital ve teknolojik deneyim ve uygulama alanlarıyla donatılmış Dijital TIR, 52 ili ziyaret edecek.

 

HAFTA SONUNA KADAR ZİYARETE AÇIK

 

Geçen hafta ilk durağı Edirne’den sonra Çarşaamba günü Tekirdağ’a gelecek olan Dijital TIR, hafta sonuna kadar 12.00-20.00 saatleri arasında ziyarete açık olacak. Vatandaşlar, Dijital TIR ile ilgili tüm güzergâh ve detaylara www.dijitaltir.org sitesinden ulaşabilecek.

 

 

DİJİTAL SERTİFİKA OLUŞTURULUYOR

 

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan TIR hakkında yapılan bilgilendirmede, “Kurulduğunda 40 metrekarelik bir iç alan hacmine sahip olan 'Dijital TIR'da ziyaretçileri üç boyutlu görünüme sahip, yüksek teknoloji unsurlarıyla oluşturulmuş bilgi akışını aktaran holografik sunucu karşılıyor. TIR içinde harekete duyarlı ekran, 3 boyutlu sanal kutu, yeşil perde ve sihirli ayna deneyim alanları bulunuyor. Özel olarak üretilen harekete duyarlı ekran, ileri teknoloji hareket algılama sistemleriyle yanından geçen veya karşısında duran ziyaretçinin hareketlerini animasyon olarak yansıtıyor. Bu alanda ziyaretçilere Türkiye'nin milli gururu İnsansız Hava Aracı (İHA) ile bir uçuş deneyimi imkanı sağlanıyor. Yeşil perde deneyimi, ileri teknoloji veri işleme olanaklarıyla özel bir materyal önünde fotoğrafı çekilen ziyaretçiyi daha önce belirlenmiş bir ortamdaymış gibi gösteriyor. Oluşturulan görselin çıktısı ziyaretçiye hemen elden teslim edilebilirken e-posta olarak da gönderilebiliyor. Bu alanda ayrıca ziyaretçilere yapılan uçuş deneyiminden elde ettiği başarıyı gösteren bir dijital sertifika oluşturuluyor” denildi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ