Toprak: Gübre fiyatlarına acilen müdahale edilmeli

Geçtiğimiz günlerde Çerkezköy'de etkili olan kar yağışının çiftçiye etkisini değerlendiren Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak, "7 yıldan beri görmediğimiz bereketi gÃ?

GÜNDEM 21.02.2021 14:37:00 0
Toprak: Gübre fiyatlarına acilen müdahale edilmeli

Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak, geçtiğimiz günlerde Çerkezköy’de etkili olan kar yağışının tarım ve çiftçiye etkisi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gübre desteklerinin yüzde 100 artırılacağı açıklamasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

 

ÇİFTÇİYE İLAÇ GİBİ GELDİ

 

Kar yağışının bölge çiftçisine ilaç gibi geldiğini söyleyen Toprak, “Uzun yıllardır özlem duyduğumuz kar yağışı çiftçimizin yüzünü güldürdü. 7 yıldan beri görmediğimiz bereketi gördük. Yağmur yağsa su akıp gidecekti ama kar yavaş yavaş eriyince toprak suyu emiyor”  dedi.

 

“ÖZEL SEKTÖR ELİMİZDEN ALIYOR”

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘gübre desteklerinin yüzde 100 artırılacağı’ açıklamasıyla ilgili de konuşan Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak, “Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanımız Şemsi Bayraktar’ın çabaları ve çiftinin mağduriyetini dile getirmesiyle birlikte Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, gübre desteklemelerinin yüzde 100 artırılacağını açıkladı.  Desteğin artırılması olumlu bir gelişme ama bu da bizlere yetmeyecek. Çiftçimiz desteklerin artmasına mı sevinsin, gübre fiyatlarının yükselmesine mi üzülsün? Gübreye son aylarda yüzde 100 oranında zam geldi ve bu da çiftçimizin belini büküyor. Allah yağış verdi, hükümet destek verdi ama özel sektör bizim elimizden alıyor. Gübre fiyatlarına acilen müdahale edilmesi gerekiyor” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU