Milyonda bir görülen kalp tümörü, ameliyatla alındı

Milyonda bir görülen kalp tümörü, Özel Optimed Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Hüseyin Anasız tarafından yapılan operasyonla anıldı.

YAŞAM SAĞLIK 21.02.2021 13:07:00 0
Milyonda bir görülen kalp tümörü, ameliyatla alındı

Kalp tümörlerinin çok ender görülen hastalıklardan olduğunu, ortalama milyonda bir insanda görüldüğünü belirten Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Hüseyin Anasız, “Bu tümörlerin çoğu genellikle iyi huylu tümörler olmakla beraber kötü huylu tümörler de mevcuttur. Bununla birlikte vücudun farklı yerlerinden kaynaklanan meme, akciğer ve kalbe doğru yayılan tümörlerden de bahsedebiliriz. Bizim hastamızda direkt primer kalp tümörü ve en sık rastlanan miksoma türüne rastladık. Bu tarz tümörlerin tedavisi mutlak cerrahi operasyondur” dedi.

 

1950 YILINDAN BERİ AMELİYAT EDİLİYOR

 

Bu hastalığın tüm dünyada yaklaşık 1950 yılından beri ameliyat edildiğini kaydeden Op. Dr. Hüseyin Anasız, “Bu hastalıkta genel yaklaşım sternotomi dediğimiz ön iman tahtasının kesilerek yapılmasıdır. Bizim hastanemizde hem teknik donanım açısından hem de cerrahi tecrübe açısından biz bu tür hastaları kadınlarda meme altından, erkeklerde de koltuk altından insizyonla yaklaşıyoruz. Standart bir cerrahi, herhangi bir sıkıntı olmuyor ve ameliyat sonrasında çok hızlı iyileşme oluyor. Hastalarımızda, özellikle miksomalarda çok ender de olsa tekrarlar gözükebiliyor. Çoğu zaman cerrahi müdahale yapılan yer dışındaki bölgelerde oluyor. Bu sebeple yakın takip gerektiren bir süreçtir. Hastamızla da bilgisini paylaştığımız üzere yılda en az bir kere kontrol etmemiz gerekiyor” dedi.

 

GEÇMİŞ OLSUN DİLEĞİNDE BULUNDU

 

Op. Dr. Hüseyin Anasız, hasta Zeynep Alkaç’a geçmiş olsun dileğinde bulunurken, başarılı bir kalp tümörü ameliyatı gerçekleştirilen Zeynep Alkaç da “Hızlı kalp atışı şikayetiyle Optimed Hastanesi’ne geldim. Yapılan tetkiklerden sonra kalp tümörü teşhisi konuldu ve ameliyat olmam gerektiği bilgisi verildi. Bunun üzerine hocam Op. Dr. Hüseyin Anasız’ın alanında başarılı bir hekim olduğu bilgisini edindim ve karar verdim. Operasyonum başarılı geçtiği için hocama çok teşekkür ederim. Ameliyatı takip eden iki gün sonrasında epey toparlandım. İnşallah daha da iyi olacağım” dedi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ