Kaldırımlar buz pistine döndü

Balkanlardan gelen soğuk havanın etkisiyle Çerkezköy'de cumartesi akşamı başlayan kar yağışı bugün de aralıklarla etkisini sürdürdü. Belediye ekipleri ana arterlerde tuzlama, solüsyon ve kar kü

GÜNDEM 16.02.2021 16:12:00 0
Kaldırımlar buz pistine döndü

Çerkezköy’de kar yağışı ile birlikte buzlanma ve don olayı da yaşanırken, kaldırımlar buz tuttu. Kar yağışı nedeniyle belediye ekipleri tarafından karla mücadele çalışmaları kapsamında tuzlama çalışmalarının yapıldığı ana caddelerde herhangi bir olumsuzluk yaşanmazken, hava sıcaklığının sıfırın altına düştüğü Çerkezköy’de kaldırımlarda vatandaşlar yürümekte zorlandı.

 

 

KAR ÇİLEYE DÖNÜŞTÜ

 

Cumartesi akşamından bu yana etkili olan kar yağışı zaman zaman ilçede kartpostallık görüntüler oluştururken, bazı bölgelerde ise buzlanma nedeniyle kar adeta çileye dönüştü. Çerkezköy Belediyesi, ilçe genelindeki ana caddeler ve ana arterlerde trafikte aksamaların meydana gelmemesi için tuzlama, solüsyon ve kar küreme çalışmaları yaparken, ara sokaklarda ve kaldırımlarda yapılan çalışmalar ise yetersiz kaldı.

 

 

BÜYÜKŞEHİR EKİPLERİ TUZLAMA YAPTI

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi de kendi sorumluluk alanında bulunan caddelerin kaldırımlarında ve dükkanların önünde tuzlama çalışması yaparken, bazı esnaflar da ellerine aldıkları küreklerle dükkanlarının önündeki karları temizledi. Buzlanma nedeniyle kaldırımların buz pistine döndüğünü ve kaldırımlarda yürümekte zorlandıklarını belirten vatandaşlar, kaldırımlarda tuzlama ve kar küreme çalışması yapılmasını istedi.

 

 

KARTPOSTALLIK GÖRÜNTÜLER OLUŞTU

 

Kar yağışı ilçede yarattığı olumsuzlukların yanı sıra bazı bölgelerde kartpostallık görüntüler de oluşturdu.

 

 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU