Albayrak: Faik Öztrak gururumuzdur

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, CHP'den istifa ettikten sonra bir televizyon kanalında konuşan Muharrem İnce'nin CHP Genel Başkan Yardımcısı, Parti Sözcüsü ve Tekirdağ Milletvekili Fa

GÜNDEM 15.02.2021 10:39:00 0
Albayrak: Faik Öztrak gururumuzdur

Sosyal medya hesaplarından paylaşımda bulunan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "CHP eski üyesi ve 2018 Genel Seçimi Cumhurbaşkanı Adayı Sayın Muharrem İnce’nin geçtiğimiz günlerde bir televizyon kanalındaki söyleşisinde; CHP Genel Başkan Yardımcımız, Parti Sözcümüz ve Tekirdağ Milletvekilimiz Sayın Faik Öztrak’a yönelik ithamlarını üzülerek izledik. Cumhuriyet Halk Partisi, Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün 'İki büyük eserimden biridir' dediği partidir. Kökleri Kuvayi Milliye’ye dayanan asırlık Cumhuriyet çınarıdır. Altı okunun her biri aziz milletimizin hamurunda var olan ulvi değerlerin ürünüdür. Bugün de Atatürk ilke ve devrimleri ışığında, ülkemizi çağdaş medeniyet seviyesinin üzerine çıkarmayı hedefleyen vatandaşlarımızın adresi olan bir siyasi partidir. Dolayısıyla Sayın Muharrem İnce’nin sözleri, Cumhuriyet Halk Partisi’nde uzun yıllar görev almış birine hiç yakışmamaktadır" dedi.

 

ÖZTRAK AİLESİNİN SAYGINLIĞINA VURGU

 

Albayrak, mesajında şunları kaydetti: "Unutulmamalıdır ki, 1906 yılında İstanbul’da Mülkiye’yi bitiren merhum Faik Öztrak, Osmanlı döneminde kaymakamlık ve mutasarrıf gibi önemli görevlerde bulunmuş, Milli Mücadeleye katılmış, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün silah arkadaşı olmuş, Kuvay-ı Milliye birliklerde yardımlarda bulunmuş, Kurtuluş Savaşı yıllarında Sarayköy’de Menderes Savunma hattını kurmuş, İstiklal Mücadelemizin kazanılmasıyla birlikte Cumhuriyet’i kuran kadronun içinde yer almıştır. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olduktan sonra Neuchatel Hukuk Fakültesi'nde İdare Hukuk konusunda doktora yapan merhum Orhan Öztrak ise kaymakamlık, mülkiye müfettişliği, Kurucu Meclis Tekirdağ İli Temsilciliği görevlerini yürüttükten sonra Cumhuriyet Senatosu’na seçilmiş; Gümrük ve Tekel Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı yapmıştır. CHP Genel Başkan Yardımcımız, Parti Sözcümüz ve Tekirdağ Milletvekilimiz Sayın Faik Öztrak ise Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Maliye Ekonomi Bölümü'nü bitirmiş ve İngiltere'de Birmingham Üniversitesi'nden kalkınma finansmanı konusunda master derecesi almıştır. Ailesindeki başarı kültürünü benimseyen ve iyi bir eğitim alan Sayın Faik Öztrak, alanının uzmanı olarak, liyakat kriterleri çerçevesinde bürokraside önemli görevleri başarıyla ifa etmiş ve 2001 yılında Hazine Müsteşarlığı görevine atanarak, ülkemizi ekonomik krizinden çıkaran kadroda görev yapmış, devlet terbiyesi almış kıymetli bir vatan evladıdır."

 

"BİRİNCİ SIRADAN PM ÜYESİ SEÇİLMİŞTİR"

 

Üç kuşaktır ülke siyasetinin içindeki bir ailenin ferdi olan Öztrak'ın, kendi evi Cumhuriyet Halk Partisi’nden Tekirdağ Milletvekili olarak seçildiğini ve 2007 yılından beri partinin bir neferi olarak siyaset sahnesinde kendine düşen görevi gözünü budaktan sakınmadan yerine getirdiğini kaydeden Albayrak, "En son gerçekleşen parti kurultayımızda, yüzlerce adayın içinden kurultay delegelerinin takdiri ile aldığı rekor seviyedeki oyla, birinci sıradan Parti Meclis Üyesi seçilmiştir. Sayın Faik Öztrak, kendini 'Cumhuriyet’ten alacaklı' değil, 'Cumhuriyet’e borçlu' görmektedir. Emekli hayatı sürmek yerine, Cumhuriyet’e ve onu kuran kadrolara kendi borcunu ödeyebilmek adına, iki dönemdir parti sözcümüz olarak ezilen, haksızlığa uğrayan ve adalet arayan milyonlarca yurttaşımızın sesi olmakta; Trakyamızı gururlandırmaktadır" ifadelerini kaydetti.

 

"ÖZTRAK AİLESİYLE GURUR DUYUYORUZ"

 

Albayrak, mesajının sonunda şunları kaydetti: "Bizler; güzel şehrimizden çıkan ve milletimizin bekası, halkımızın çıkarı uğrunda, üç kuşaktır ülke siyasetinde cansiperane mücadele eden Öztrak ailesiyle gurur duyuyoruz. Sayın Muharrem İnce’nin kendisine Cumhurbaşkanı adayı yapma onurunu bahşetmiş Cumhuriyet Halk Partisi Yönetimine ve Trakya'mızın gururu Sayın Faik Öztrak'a yönelik sözlerini üzüntüyle karşılıyor ve kentimizin yetiştirdiği önemli şahsiyetlerden biri olan ve benim de yol arkadaşı olmaktan dolayı gurur duyduğum Sayın Faik Öztrak’ın yanında olduğumuzu ve bundan sonra da yanında olmaya devam edeceğimizi kamuoyuna saygıyla ilan ediyorum."

 

MUHARREM İNCE NE DEMİŞTİ?

 

CHP'den istifa eden Muharrem İnce, katıldığı bir televizyon programında Öztrak hakkında şöyle demişti: "Beni saray ağzıyla konuşmakla suçlayan Faik Öztrak’ın durumuna bir bakalım: 90 yıldır dede, baba, torun ya bakan ya milletvekili. Ya bakan oluyorlar, ya milletvekili. Ama hiç ilçe başkanlığı yapmıyorlar, hiç il başkanlığı yapmıyorlar. Tepeden inme, Tekirdağ listesinin en tepesine yerleştiriliyorlar. İkinci sıradan itibaren ise önseçim yapılıyor. Yani birinci sıra hep onların hakkı. Benim babam kamyon şoförü, dedem koyun çobanı. Ben buralara ilçe, il kongrelerinde çalışa çalışa, çarpışa çarpışa geldim. Saray ağzını bilmem ben. Ben halkın dilinden konuşurum. Saray ağzı, aristokratların işidir. Faik Öztrak gibiler, Cumhuriyet’ten hep alacaklı. Dede, baba, torun... Alacakları hiç bitmiyor. Hiç borçları yok."

 

Haber/Şaban KARDEŞ